Gazeteci Mustafa Kirman ölüm yıl dönümünde anıldı

Gazeteci Mustafa Kirman, ölümünün 10’uncu yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Gazeteci Mustafa Kirman, ölümünün 10’uncu yıl dönümünde anıldı. Kirman'ın mezarının bulunduğu Bornova Yeni Mezarlığı’nda yapılan anmaya Kirman’ın ailesi ve arkadaşları katıldı. Anmada konuşan Gazeteci Okan Yüksel, Mustafa Kirman’ın basın camiasının önemli kalemlerinden biri olduğunu ve onu her geçen gün daha da özlediklerini söyledi. Kirman 16 Temmuz 2012’de yakalandığı kanser hastalığına yenik düşerek vefat etmişti.

MUSTAFA KİRMAN KİMDİR?

1968 yılında Gaziantep’te doğan Mustafa Kirman, Ege Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu'ndan 1988 yılında mezun oldu. Gazeteciliğe 1986 yılında İzmir’de, Güneş gazetesinde başlayan Kirman, 1996 yılına kadar İzmir’de Özgür Gündem, Aydınlık, İntermedya Dergi Grubu ve Siyah Beyaz Gazetesi’nde çalıştı. 1996 yılında Siyah Beyaz Gazetesi’nin merkezi olan Ankara’ya geçerek gazetenin yayın koordinatörlüğünü üstlendi.
Ardından Ankara ve bölgesine yönelik yayınlanan Günlük Haber adlı gazetenin genel yayın yönetmenliğini yapan Kirman, 1999 yılında Bakış Gazetesi’nin Ankara Haber Müdürlüğü’nü üstlendi. Meslek yaşamını 2001 yılından itibaren İstanbul’da sürdüren, son olarak Su TV’de editörlük yapan Kirman, Çağdaş Gazeteciler Derneği Ege Şubesi kuruculuğunun yanı sıra iki dönem de ÇGD Genel Yönetim Kurulu Üyeliği'ni üstlenmişti.