Gazeteci Levent Gültekin'e saldıranlar tahliye edildi

Gazeteci Levent Gültekin'e sokakta 25 kişi saldırdı, 2 kişi tutuklandı, dava 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde görüldü. Sonuç; tutuklu sanık kalmadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Levent Gültekin'e Halk TV binası önünde saldırı davasının duruşması bugün görüldü. Bakırköy Adliyesi'ndeki duruşmada sanıklar, topluca 'kitap almaya' gittiklerini, Levent Gültekin'in kendilerine 'hakaret' ettiğini söyledi. Hakim de, 2 sanığı tahliye etti.

Levent Gültekin'in avukatı Çağrı Metin, Halk TV'de yaptığı açıklamada, davaya ilişkin şunları söyledi: 

"Sanıklar cezaevinden getirildi. Yine o saçma, komik, çirkin savunmalarını yaptılar. Levent beyin kendilerine hakaret ettiğini, kitap almaya gittiklerini anlattılar, sanki ortada görüntüler yokmuş gibi. 20-25 kişinin gerçekleştirdiği saldırı bu. 

Sanıkların avukatları da, Levent Beyin eline hiç bir şey olmadığını, kırık olmadığını, parmaklarını yayında oynatabildiğini söylediler, doktor raporuna rağmen. Sonuç olarak, beklediğimiz sonuç gerçekleşti. Sanıklar tahliye oldu şaşırmadık. 

18 YAŞINDAN KÜÇÜK BİR KURBAN SEÇTİLER

Duruşma Eylül ayına ertelendi. Esasa ilişkin yargılama devam edecek. Levent Beyin elinde kemik kırığı olduğu için nitelikli hal alıyor bu yaralama şimdi. Yani burada herkes ceza alır şimdi ama bu şahıslar ceza almadı. Bir tanesi 18 yaşından küçük, kendi teslim oldu, yani arada bir kurban seçtiler ve emniyete teslim ettiler.

20-25 KİŞİ VAR, GÜYA KİMSE TESPİT EDİLEMEDİ

Burada görüntülerde gördüğümüz üzere, 20-25 kişi var kimse tespit edilemedi güya Bakırköy Asayiş'te. Soruşturulan olay İstanbul Cinayet Bürosu'na verildi. Cinayet Büro işinde uzman, failleri tek tek tespit eden ancak MOBESE görüntülerine rağmen failler tespit edilmedi. Yani şu an o şahıslarla ilgili dosya faili meçhul olarak Bakırköy Adliyesi'nde arşivde duruyor." 

NE OLMUŞTU?

Gazeteci Levent Gültekin, 8 Mart’ta Halk TV Bakırköy Stüdyosu önünde 20-25 kişinin saldırısına uğramıştı. Gültekin'in parmağı kırılırken, teslim olan biri 18 yaşından küçük üç kişiden ikisi tutuklanmıştı. İki kişi, kemik kırığına sebep olacak şekilde kasten yaralama suçundan yargılanıyor. (HABER MERKEZİ)