Gazeteci Hayri Tunç'un Maraş Katliamı paylaşımına dava açıldı

Gazeteci Hayri Tunç'un Maraş Katliamı tanıklarının ve katliamda yakınlarını kaybedenlerin açıklamalarına yer verdiği paylaşımına "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" iddiasıyla dava açıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Hayri Tunç hakkında, 1978 yılındaki Maraş Katliamı'nda öldürülen Hasan Yüzüak'ın annesiyle yapılan röportajı paylaştığı için dava açıldı.

Twitter hesabından açıklama yapan Hayri Tunç, "Az önce beni arayan avukatım Arzuhan Halis, bu videoyu paylaştığım için hakkımda 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçundan dava açıldığını söyledi" ifadelerini kullandı. 

Hayri Tunç, Aziz Tunç'un Maraş Katliamı'yla ilgili "Beni Sen Öldür" kitabı için katliam tanıklarıyla yaptığı röportajları 13 Aralık 2017'de Twitter hesabından paylaşmıştı. 

Tunç paylaşımında "Xaney Ana... #MaraşKatliamı sırasında oğlu Hasan Yüzüak, faşist katiller tarafından katledildi. Oğlundan geriye bir fotoğraf bile kalmadı yanında. Ömrünün son demlerini, Elbistan'da bir parkta, gizli gizli ağıt yakarak geçirdi... Unutulmasın... Kaynak: Beni Sen Öldür - Aziz Tunç" demişti. (HABER MERKEZİ)