Gazeteci Furkan Karabay, polis zoruyla ifadeye götürüldü

Yarıya ilişkin haberleri gündeme taşıyan Gerçek Gündem editörü, gazeteci Furkan Karabay, polis zoruyla Çağlayan Adliyesi'nde ifadeye götürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar'ın HSK'ya gönderdiği mektupla kamuoyu gündemine gelen Adalet Komisyonu Başkanı Bekir Altun'un, Gerçek Gündem editörü, gazeteci Furkan Karabay hakkında 'iftira' ve 'hakaretten' suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

Karabay, hakkındaki iddialar nedeniyle sabah saatlerinde evinden alınarak, polis zoruyla ifadeye götürüldü.

GAZETECİLERDEN TEPKİ: YARGIDAKİ ÇÜRÜMEYİ ANLATMAK SUÇ DEĞİLDİR

Karabay'ın polis zoruyla ifadeye götürülmesine gazetecilerden tepki geldi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Barış Terkoğlu şunları söyledi:

Son dönemde yargıdaki rüşvet ve yolsuzluk iddialarını haberleştiren ve sosyal medyada duyuran Gerçek Gündem editörü @FurkannKarabay bu sabah evinden polis zoruyla alınarak Çağlayan Adliyesi’ne götürüldü. Kendi içindeki kiri temizleyemeyen yargı, o kiri haberleştirenleri susturarak sorununu çözmeye çalışıyor!

Sosyal medya hesabından Karabay'ın gözaltına alınmasına tepki gösteren gazeteci Timur Soykan ise, "Yargıdaki rüşvet skandalları örtülürken bunu anlatan gazeteciler hedef oluyor. Gazeteci Furkan Karabay bu sabah evinden gözaltına alındı. Yargıdaki çürümeyi anlatmak suç değil, gazetecinin görevidir. Furkan Karabay'ı serbest bırakın" dedi.

Barış Pehlivan ise "Ne güzel memleket! Bu topraklarda sadece adalet hüküm sürsün diye genç yaşta mücadele veren gazeteci, ağır iddiaların muhattapları tarafından sorgulanıyor" dedi.

RSF'DEN TEPKİ

Karabay'ın gözaltına alınmasının ardından Sınır Tanımayan Gazeteciler'den (RSF) Erol Önderoğlu, "Bir gazetecinin yargıdaki rüşvet ve yolsuzluk iddialarını haberleştirmesi, gündeme getirmesi kimi rahatsız edebilir? Her ifade çağrısına zaten karşılık veren Gerçek Gündem editörü Furkan Karabay’ı sabah vakti evinden polis zoruyla alınması bir tehdittir" dedi.

(HABER MERKEZİ)