Gazeteci Dicle Müftüoğlu serbest bırakıldı

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği Eş Başkanı Dicle Müftüoğlu, 4 gün gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakıldı.

Fotoğraf: MA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eş Başkanı ve Mezopotamya Ajansı (MA) editörlerinden Dicle Müftüoğlu, adli tedbir kontrolüyle serbest bırakıldı.

Dicle Haber Ajansı Yazıişleri Müdürü olduğu dönemde tutuklanan muhabirler Ziya Ataman ve Nedim Türfent'te para yatırdığı için Van Cumhuriyet Başsavcılığı’nın "örgüte finansman sağlamak" iddiasıyla başlattığı soruşturmada cuma günü gözaltına alınan Müftüoğlu, sabah saatlerinde Diyarbakır Adliyesi’ne sevk edildi.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre Diyarbakır Adliyesi Talimat Bürosu Savcılık Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden Van Cumhuriyet Savcılığı’nca ifadesi alınan Müftüoğlu, hakkındaki iddialara ilişkin savunma yaptı. Müftüoğlu, Yazıişleri Müdürü olarak çalıştığı DİHA'da Nedim Türfent ve Ziya Ataman'ın muhabir olduğunu daha sonra tutuklandıklarını hatırlatarak, gazeteci arkadaşlarına dayanışma amacıyla para yatırdığını söyledi.

Müftüoğlu'nun avukatı Resul Temur, yatırılan paranın finansman olarak değerlendirilemeyeceğini, tutuklu gazetecilerle dayanışma amacıyla yatırıldığını kaydetti. Temur, müvekkiline isnat edilen suçun yasal unsurlarının oluşmadığını ifade ederek, serbest bırakılmasını istedi.

Mahkeme, adli tedbir kontrolü uygulanmasına karar vererek, Müftüoğlu'nu serbest bıraktı. (HABER MERKEZİ)