Gazeteci Çakır: Sedat Peker geçmişte yazdığım haberi kaldırtmak istedi... Sedat Peker: Doğru söylüyor

Ordu Ünye’de gazetecilik yapan Cihan Çakır, yerel seçimler öncesi Sedat Peker’in kendisine ulaşıp bir haberi kaldırtmak istediğini söyledi. Sedat Peker olayın doğru olduğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol

Osman Çaklı

DUVAR - 31 Mart 2019 seçimlerine giden dönemde Ordu'nun Ünye ilçesinde gazetecilik yapan Cihan Çakır, AK Parti'nin şu anki Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı hakkında eleştirel yazılar yazıyordu. Sedat Peker'in son zamanlarda yayınladığı videolardan sonra gazeteci Cihan Çakır, Gazete Duvar'a yaptığı açıklamada Sedat Peker'in kendisini aradığını ve haberlerin kaldırılmasını istediğini söyledi. Sedat Peker de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Cihan Çakır'ın doğru söylediğini belirterek "Samimi ikrar yapıyorum. Bu konuyu da araştırın kardeşlerim, buradan çok suç çıkar" ifadesini kullandı.

‘BU HABERİ KALDIRMANI RİCA EDİYORUM’

31 Mart yerel seçimlerinde Ünye Belediye Başkanlığına AK Parti'den Hüseyin Tavlı aday gösterildi. Çakır da adaylığın kesinleşmesinden sonra çalıştığı gazetede Tavlı ile ilgili geçmişteki ilişkileriyle ilgili eleştirel yazılar kaleme almaya başladı.

Yazıların yayınlanmasından sonra 2019 yılının mart ayında Sedat Peker Ünye'deki bir dostu aracılığıyla Çakır'a ulaştı. Çakır, ismini açıklamadığı, Peker'in dostu olan kişinin çalıştığı gazeteye gelerek görüşme talep ettiğini dile getirdi. Çakır, bu kişinin telefonundan Peker'in kendisine ulaştığını ve şöyle dediğini anlattı: "Kardeşim biz sizi tanıyoruz. Cesaretli bir gazetecisin, yalnız 'şöyle' bir haber var. Bunu kaldırmanı rica ediyorum."

Görüşmenin ardından Peker, yakını olan kişiye şu mesajı yolladı: "Kıymetli dostum Ö. Abi sana haberin linkini yolluyorum bir zahmet haberi kaldırtıp bana da bilgi verirsen sevinirim. Ben de dostlarımızı bilgilendiririm. Senden haber bekliyorum..." 

‘KARDEŞİM SEN DİKİŞ TUTMUYOR MUSUN?’

Telefon görüşmesinden sonra söz konusu haber yayınlandığı siteden kaldırıldı. Ancak Tavlı hakkında yazılar yazılmaya devam edilince, ilk görüşmeden bir hafta sonra Sedat Peker'in Ünye'deki dostu tekrar Cihan Çakır'ın yanına gitti. Çakır'ı tekrar arayan Peker, “Kardeşim sen dikiş tutmuyor musun, ne biçim adamsın” diye tepki gösterdi. Çakır “Ne demek istiyorsun?"diye karşılık verdiğinde “Biz sana demedik mi, bu adam hakkında yazma, dostlarımız var” cevabını aldığını söyledi. Çakır, dostlarının kim olduğunu sorduğunda ise Peker, bakanlığı işaret ederek “çapını” aşacağını vurgulamış. Çakır, yazdığı yazılarda bir sorun olmadığını, hukuki sınırların dışına çıkmadan demokratik hakkını kullandığını ifade etmiş. Peker de kendisini bakanlıktaki dostlarına karşı mahcup ettiğini ve rezil olduğunu söylemiş.

Çakır'a göre, telefon görüşmelerinde Peker’in sözünü ettiği 'bakanlıktaki dostlar' İçişleri Bakanlığı'ndan. Hatta Çakır, bu kişinin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olduğunu düşünüyor. Bu iddiasını ise Hüseyin Tavlı ile Süleyman Soylu'nun geçmişten gelen dostluklarına dayandırıyor: "Süleyman Soylu'nun sigortacılık yaptığı dönemde Hüseyin Tavlı da İstanbul Gaziosmanpaşa'da elektrikçilik yapıyordu. Bu iki isim komşu."

Çakır, ikinci görüşmeden sonra yazılan yazıları kaldırmayacağını Peker'e iletiyor. Çakır, yaşanılanları gazeteci gözüyle doğru bulmadığını bu nedenle ilk görüşmeden sonra bir haberin bağlantısını siteden kaldırsa da sonraki yazıları kaldırmayı reddediyor. 

SEDAT PEKER: ARADIĞIM DOĞRU

Sedat Peker, bu haberin sabah saatlerinde Gazete Duvar'da yayınlanmasının ardından Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı:

"Ordu’nun Ünye ilçesinde gazetecilik yapan Cihat Çakır’ın söyledikleri doğrudur. Kendisine bir dostumu yollayarak akp belediye başkanı ve diğer yetkililerle ilgili yazı yazmaması için uyardım. Samimi ikrar yapıyorum. Bu konuyu da araştırın kardeşlerim, buradan çok suç çıkar."