Gazeteci Çağrı Sarı ve Arif Koşar için beraat kararı

Evrensel’de yayınlanan bir haber nedeniyle yargılanan dönemin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Çağrı Sarı ve eski İmtiyaz Sahibi Arif Koşar beraat etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Evrensel Gazetesi'nde yer alan "Polis Nusaybin'de halkı taradı: 3 yaralı" şeklindeki haber nedeniyle dönemin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Çağrı Sarı ve eski İmtiyaz Sahibi Arif Koşar’ın “devletin askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılamak” iddiasıyla yargılandıkları davanın 3’üncü duruşması Çağlayan'da bulunan İstanbul 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Sarı ve Koşar duruşmaya katılmazken, avukatları Devrim Avcı Özkurt salonda hazır bulundu. Esas hakkındaki mütalaasını sunan iddia makamı, Yargıtay’ın ilamı doğrultusunda gazeteciler hakkında beraat kararı verilmesini talep etti. Yargıtay kararları doğrultusunda beyanlarını tekrar ettiklerini belirten avukat Özkurt da, her iki müvekkil hakkında beraat kararı verilmesini istedi. 

BERAAT KARARI 

Karar için verilen aranın ardından mahkeme, “yüklenen fiilin kanunda suç olarak tanımlanmamış olması” sebebiyle gazetecilerin ayrı ayrı beraatlerine karar verdi.

DAVA 6 YILDIR DEVAM EDİYORDU

Evrensel'e, 15 Mart 2016’da yayımlanan “Polis Nusaybin’de halkı taradı: 3 yaralı” başlıklı haber nedeniyle TCK 301. maddeden dava açılmıştı.

6 Haziran 2017’de görülen karar duruşmasında, dönemin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Çağrı Sarı ve o dönemki imtiyaz sahibi Arif Koşar hakkında “devletin askeri veya emniyet teşkilatını aşağılamak” suçlamasıyla 5'er ay hapis cezası verilmişti. 

İstinaf mahkemesinde onanan karar Yargıtaya taşınmıştı. Yargıtay ise oy birliği ile hükmün bozulmasına ve dosyanın İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesine gönderilmesine karar vermişti. (HABER MERKEZİ)