Gazeteci Arslan cinayeti: Ticaret Odası Başkanı hakkında somut deliller var

Gazeteci Güngör Arslan cinayeti davasının ilk duruşması 6 Eylül'de görülecek. Arslan’ın avukatı Cahit Çiftçi, KOTO Başkanı Necmi Bulut hakkındaki somut delillerin iddianameye yansıtılmadığını söyledi.

Avukat Cahit Çiftçi'nin düzenlediği toplantıya Güngör Arslan’ın eşi Suna Arslan ve kızı Nazlıcan Arslan da katıldı.
Google Haberlere Abone ol

Cansu Albayrak 

KOCAELİ - Kocaeli’nin İzmit ilçesinde faaliyet gösteren Ses Kocaeli Gazetesi’nin sahibi Gazeteci Güngör Arslan cinayetinin üzerinden 6,5 ay geçti. Süreç içinde soruşturma tamamlanırken ilk duruşma tarihi de belirlendi. Güngör Arslan davası 6 Eylül Salı günü Kandıra Adliyesi Kocaeli 1. Ağır Ceza’da görülecek.

Güngör Arslan, 19 Şubat 2022 tarihinde 21 yaşındaki Ramazan Özkan tarafından ofisinde silahla vurularak öldürülmüştü. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tamamlanan soruşturmada aralarında avukat Ersin Kurt’un da bulunduğu 10’u tutuklu 14 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.

CİNAYETTE 'NECMİ BULUT' DETAYI

Tutuklu sanıkların yargılanacağı ilk duruşma öncesi maktulün avukatı Cahit Çiftçi, İzmit Cedit Mahallesi’nde bulunan Ses Kocaeli Gazetesi’nde basın açıklaması yaptı. Güngör Arslan’ın eşi Suna Arslan ve kızı Nazlıcan Arslan’ın da hazır bulunduğu açıklamada avukat Çiftçi önemli iddialarda bulundu. Çiftçi Güngör Arslan cinayetinde Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut hakkında somut deliller olduğunu ancak iddianameye yansıtılmadığını söyledi.

'CİNAYETTE HİYERARŞİK YAPI VAR'

Avukat Cahit Çiftçi, dava dosyasının 10 klasörden oluştuğunu ifade ederek başladığı açıklamasında, "Dosyanın hacmi büyük ancak içeriği çok eksik ve zayıf. Dosyanın mevcut hali iddianameye yansıtılmamış" dedi. Davada 10’u tutuklu 14 sanığın bulunduğunu dile getiren Çiftçi, detaylara çok fazla girmeyeceğini çünkü sanıkların delilleri karartma yoluna gidebileceğini ifade etti. Tutuklu sanık Ersin Kurt başta olmak üzere diğer tutuklular arasında bağlantıların dosyada yer aldığını söyleyen Çiftçi, cinayette suç örgütü olduğunu söyleyerek "Cinayette hiyerarşik yapı ve devamlılık var" dedi.

İDDİANAMEYE ‘ÇİN MALI’ BENZETMESİ

Dosyanın bütünlüğünün iddianameye yansımadığını anlatan Arslan’ın avukatı Çiftçi, maddi delillerin ortada olmadığını belirtti. Hazırlanan iddianame için ‘Çin malı’ benzetmesi yapan Çifti, mahkemede bunları aşmak için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi. Mahkemenin yargılamayı genişleteceğine inandıklarını söyleyen Cahit Çiftçi, açıklamasında yaklaşık 18 bin üyesi bulunan Kocaeli Ticaret Odası’nın başkanı Necmi Bulut hakkında ciddi iddialara yer verdi. Dosyada yer alan delilleri tek tek sıralayan Çiftçi, "Aralık 2021’de Kocaeli Zirve Gazetesi’nde Necmi Bulut’un Güngör’ü vurduracağına dair haberler çıkıyor. Tahsin Keskin o yazısında Bulut’un bu konuda kararlı olduğunu belirtiyor" dedi. Arslan’ın bu konu hakkında şikâyette bulunduğunu ancak takipsizlik verildiğini söyleyen avukat Çiftçi, "Necmi Bulut’tan o zaman bir ifade alınıyor. Ama yazıyı yazan Tahsin Keskin ve yazıda ismi geçen Adem isimli birinin ifadesi alınmıyor" söyledi.

'PARA HAREKETLERİ DOSYADA YOK'

Avukat Cahit Çiftçi, cinayetin azmettiricisi Ersin Kurt’un cinayetten sonra kafeteryaya taksi ile geldiğini söylediğini ancak getirenin Necmi Bulut olduğunun tespit edildiğini belirterek, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut ile ilgili dosyada somut delillerin var olduğunu ifade etti. Öte yandan cinayetin işlenmesinden 16 dakika sonra Kurt’un telefonda Necmi Bulut ile görüştüğünü de iddia eden Çiftçi, savcılığa bu delilleri sözlü ve yazılı bildirdiklerini ancak bu konuda hiç adım atılmadığını söyledi. Bulut’un bilgi sahibi olarak ifadesinin bile alınmadığını ifade eden avukat Çiftçi, "Bu bağlantı mahkemede ortaya çıkacaktır" dedi. Dosyada para hareketlerinin eksik olduğunu da dile getiren Cahit Çiftçi, "Cinayet olaylarında para takibi çok önemlidir. Para hareketleri istendi ancak gelmedi" diyerek açıklamasını bitirdi.