Gazeteci Aranca'nın Sinan Ateş haberine dava: Haber değeri var ama...

Sinan Ateş soruşturmasından 16 aydır sonuç çıkmadı, dosyaya giren bilirkişi raporunun haberini yapan T24 muhabiri Aranca'ya 'gizliliği ihlal'den dava açıldı. Savcı "Haber değeri taşıyor ama..." dedi

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in 30 Aralık 2022'de Ankara’da suikast sonucu öldürülmesine ilişkin soruşturma 16 aydır tamamlanamadı ancak, cinayete ilişkin bilirkişi raporuna dair ödüllü haberleri nedeniyle T24 Muhabiri Asuman Aranca hakkında dava açıldı.

T24'ün haberine göre İstanbul Başsavcılığı, “Sinan Ateş cinayeti dosyasındaki bilirkişi raporuna T24 ulaştı: Ateş'in adresini Ülkü Ocakları Başkanı istemiş!” haberi nedeniyle Aranca hakkında “gizliliği ihlal” suçundan 3 yıla kadar hapis talebiyle iddianame düzenledi.

'HABERİN YAPILIŞ TARZI...'

İddianamede, söz konusu haber ile gizli olan soruşturma dosyasında bulunan bilirkişi raporunun içeriği ve kişiler arasında haberleşme içerdiğinde tereddüt bulunmayan görsellerinin “tamamının” internet haber sitesinde yayınlandığı öne sürüldü.

“Konunun haber değeri taşıdığı değerlendirilebilir ise de; haberin yapılış tarzı ve gerek bulunmamasına rağmen rapor içeriği ve görsellerinin tamamının yayınlanmasının haber verme sınırını aştığı...” ifadelerini kullanan savcılık Aranca’nın 3 yıla kadar hapsini istedi.

Asuman Aranca, hakkında dava açılmasına neden olan haberiyle Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından internet haberi kategorisinde başarı ödülüne layık görülmüştü. Aranca’ya, Çağdaş Gazeteciler Derneği de aynı haber nedeniyle “Yılın Başarılı Gazetecileri-2023” ödüllerinde Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik kategorisinde ödül vermişti.

(HABER MERKEZİ)