YAZARLAR

Gastroturizm’in zirvesi

Açıkçası, yediğimiz her şey üst seviye lezzetlerdeydi, hepsini burada saymam gerçekten imkansız. Ancak Olympos Mountain Lodge’u, aklınızdan kolay kolay çıkmayacak bir deneyim olarak özetlemek mümkün. 

En baştan söyleyeyim, bu yazıda tarafsız olma şansım yok. Bahsedeceğim yerin ortağı, benim yemek yazarlığına giden yolculuğum olan 10 Numara Mutfak YouTube kanalımdaki ortağımdı. Ben yazmaya devam ederken, sevgili dostum Mehmet Ali bambaşka bir yol seçti. 

Ankara’da bir döneme damgasını vuran bir akşam yemeği deneyimi vardı. Rabbit Hole. 2015 yılında başlayan ve pandemiye kadar devam eden bu alternatif yemek kulübü, şefler Mehmet Ali ve Başak’ın olağanüstü yemeklerini bir ev ortamında ve en fazla 8-10 kişiye kadar servis ettikleri, aylar sonrasına yer bulunabilen bir mekandı. İşte bu ekip, bir diğer ortak Su’nun da katılımıyla, bu senenin başında Antalya’da Olympos Mountain Lodge adında bir oteli devraldılar ve yolculuklarına devam ediyorlar. 

Olympos Mountain Lodge, Antalya’dan batıda, Tahtalı dağının üzerinde yer alan Beycik köyü içerisinde yer alıyor. Denizden 900 m. yükseklikte, Antalya’dan bir saat (70 km.) uzaklıkta, muhteşem bir doğanın içerisine kurulu, tüm duyularınıza hitap edebilecek güzellikte bir alan. Oda sayısı oldukça az, odalar sade ama çok şık, bir dağ evi konseptini gayet güzel yaşayabileceğiniz bir ortam. 

Ancak, buranın esas özelliği, yemekleri. Rabbit Hole’da, ve daha öncesinde YouTube kanalımız 10 Numara Mutfak’ta adeta şov yapan Mehmet Ali, Londra Cordon Bleu mezunu Başak ile güçlerini birleştirerek inanılmaz işler yapıyorlar. Her sabah odun fırınında günlük olarak ekşi mayalı ekmek pişirerek güne başlayan ikili, sonrasında da yaptıkları inanılmaz yemeklerle gerçek bir ziyafet yaşatıyorlar. Tedarik ettikleri ürünler yerel pazarlarda ne bulduklarına göre değişiyor, buna göre yaptıkları yemekler de değişebiliyor. 

Biz gittiğimizde kuzu göbeği mantarı sezonu idi ve yemeğin yıldızlarından biri kuşkonmaz ve kuzu göbeği mantarlı muz yaprağına sarılarak pişirilmiş kaya levreği idi. Balıkları da günlük olarak yakınlardaki balıkçı barınaklarından alıyorlar. Yine çağlalı ve kumkuat soslu enginar da masadaki herkesi şaşkına çevirdi. Tahin ve pekmezli panna cotta, öğlen yediğimiz mantar ve taze sarımsaklı taze makarna da örneğini zor bulacağınız nitelikteydi. 

Ekşi mayalı ekmek konusuna da ayrıca değinmek gerek, pandemi döneminde Mehmet Ali ekşi maya yapımı konusunda Vedat Milor’un YouTube kanalında oldukça ayrıntılı bir video paylaştı, o bilgi ve birikimi ile yaptığı ekmekleri kendi hazırladıkları isli tereyağı ile sunuyorlar, ki sırf bu bile tek başına bir yıldız olabilir. 

Yemeklerin yanında özenle seçilmiş bir şarap seçkisinden keyifli şaraplar alabilir, yemek öncesi veya sonrasında da çeşitli viski ve kokteyl çeşitlerini deneyebilirsiniz. Bunların haricinde dağda doğa yürüyüşleri, yoga dersleri, yemek atölyeleri de burada yapabileceklerinizin arasında. 

Açıkçası, yediğimiz her şey üst seviye lezzetlerdeydi, hepsini burada saymam gerçekten imkansız. Ancak Olympos Mountain Lodge’u, aklınızdan kolay kolay çıkmayacak bir deneyim olarak özetlemek mümkün. 

Son olarak, Olympos Mountain Lodge’u kesin olarak tavsiye edebilirim. Çok ucuz bir yer olmadığını söylemeliyim, ancak imkanlarınız el veriyorsa ve gerçekten özenle hazırlanmış çok lezzetli yemekler yemek istiyorsanız mutlaka denemenizi öneririm. Ayrıntılı bilgi ve rezervasyon için https://www. olymposmountainlodge.com adresini ziyaret edebilirsiniz. 

Keyifli bir pazar günü dilerim.


Evren Aybars Kimdir?

1978'de Ankara'da doğdu. Ankara Özel Tevfik Fikret Lisesi ve ODTÜ Makina Mühendisliği'nde okuduktan sonra iş hayatına atıldı. Çalışırken aynı zamanda çocukluk yıllarından beri merakı olan yemek yapma konusunda da kendini geliştirmeye başladı. Bir blog sayfası ile başlayan yemek tarifleri macerası, 2014'te Özge'yle evlendikten sonra evinde çekimlerini yaptığı 10 Numara Mutfak adlı Youtube kanalı ve Radikal gazetesinde gastronomi yazıları ile devam etti. 2015 yılında Uğur Deniz'in babası oldu. 2016 yılından bu yana da Gazete Duvar da gastronomi yazılarına ve bir yandan da makina mühendisi olarak kariyerine devam etmektedir.