Ertuğrul Kürkçü yazdı: Garo’yu Garo’yla savunmak

Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin (ASAM) gazetelere ilan vererek, HDP Milletvekili Garo Paylan'ı hedef göstermesi tepkilere neden olurken, Ertuğrul Kürkçü "Garo’nun düşünce ve ifade hakkını savunmayı, onu hedefe koyanlara karşı onun hayat ve barış çağrısını hep bir ağızdan haykırarak tamamlamadan Garo’yu sahiden korumuş olamayız" çağrısında bulundu.

Garo Paylan’a destek için başlatılan imza kampanyasına yüzlerce kişi destek verdi.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışma üzerinden ASAM’ın gazetelere ilan vererek, Garo Paylan’ı ihanetle sulamasına karşı aralarında sanatçı, yazar, aktivist ve işçilerin de olduğu çok sayıda kişi imza kampanyası başlattı. HDP Onursal Başkanı Ertuğrul Kürkçü ise 'ertugrulkurkcu.org'daki 'Garo’yu Garo’yla savunmak' başlıklı yazısında, Garo Paylan'ın hedefe konulmasına karşı nasıl hareket edilmesi gerektiğini anlattı. Ertuğrul Kürkçü, yazısını şu uyarı ve çağrıyla bağladı:

Özel harpçilik hiçbir zaman boş durmaz; toplumsal fay hatları ne zaman belirsizleşmeye, devletin kurduğu çatışma zembereği ne zaman gevşemeye yüz tutsa yeniden germek için kollarını sıvar: Hedef gösterir ve vurmak için toplumun, demokratik güçlerin, siyasi hareketlerin gaflet anını kollar.

BİR ADIM DAHA ATMAYA İHTİYAÇ VAR

Bu açıdan Garo Paylan çevresinde örülmeye başlanan koruyucu dayanışma  sadece Garo için değil hepimiz için son derece değerli ve önemli. Bununla birlikte, Garo’yu ve barışı etkin bir biçimde savunmak için bir adım daha atmaya ihtiyaç var: Garo’nun düşünce ve ifade hakkını savunmayı, onu hedefe koyanlara karşı onun hayat ve barış çağrısını hep bir ağızdan haykırarak tamamlamadan sahiden korumuş olamayız. Garo’yu, ancak hiç birimizin tek tek hedef alınamayacağı kadar çoğalarak, herkesin birbirini kolladığı bir etkin çokluğun içinde hakikaten koruyabiliriz.
YAZININ TAMAMI