Gambiya'da gül ağaçlarını korumak için kereste ihracatı yasaklandı

Gambiya'da nesli tükenmek üzere olan gül ağaçlarının korunması hedefiyle kereste ihracatının yasaklandığı, liman görevlilerine konteynerleri rastgele arama yetkisi verildiği duyuruldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Batı Afrika ülkesi Gambiya'da nesli tükenmekte olan gül ağaçlarının kaçak yollarla kesimini önlemek için kereste ihracatının yasaklandığı duyuruldu.

Deutsche Welle'in (DW) haberine göre, Gambiya Enformasyon Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Kereste ihracatı için verilen tüm mevcut izinler kalıcı olarak iptal edildi" denildi. Açıklamada, liman görevlilerine de herhangi bir gemiye kereste yüklenmesini önleme ve konteynerlerin rastgele aranması talimatı verildiği aktarıldı.

Gambiya'da neredeyse 10 yıl önce gül ağacının neslinin tükenmekte olduğu ilan edilmişti. Çevre Araştırma Ajansı'na göre, Gambiya 2012'den bu yana tahmini 1,6 milyon gül ağacı ağacı ihraç etti. Ayrıca kereste ve ahşap ürünleri, 2020'de yaklaşık 16.7 milyon dolarlık ihracat değeriyle Gambiya için önemli bir ihracat ürünü olarak gösteriliyor. (DIŞ HABERLER)

 

Etiketler gül ağacı gambiya