Kansere savaş açan 5 besin!
Sağlıksız beslenme kanser oluşma riskini yüzde 30 oranında artırabiliyor. Uzmanlar, Kanser Haftası nedeniyle kansere karşı etkili besinlerle ilgili bilgi verdi.
Yeşil çay ve siyah çay
Hem siyah çay hem de yeşil çay yapısında güçlü bir antioksidan olan polifenolleri bulunduruyor
Baharatlar
Türk mutfağında yaygın olarak kullanılan dost baharatlar tarçın, karanfil, fesleğen, kimyon, kakule, nane, kişniş, biberiye, sarımsak, zencefil ve zerdeçal vücuttaki iltihabi olayları önleyici ve toksinlerden arındırıcı etkiye sahipler
Likopen
Domateste likopen adı verilen ve retinole çevrilemeyen bir karotenoid bulunuyor. Domatesin yanı sıra greyfurt, kayısı ve karpuz da likopenden zengin meyveler. Pişmiş domates ürünlerinde yani domates püresi, domates salçası, makarna sosu ve pişirilerek hazırlanan domates suyunda çiğ domatese göre 2 ila 8 kat daha fazla likopen mevcut.