'Süpürün bunları diyen polislerden de şikayetçiyim'

10 Ekim davası müştekilerin ifadeleriyle devam ediyor. Müştekiler konuşmalarında kamu görevlileri de yargılansın çağrısı yapıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -10 Ekim Ankara Katliamı davasının 2. duruşması 3. gününde devam ediyor. Katliamda yaralananlar ve yakınlarını kaybedenler duruşma salonuna alınırken, 14.00'te başlayan duruşmada müştekiler ifade veriyor.

Davanın ilk oturumunda konuşan Ali Deniz Uzatmaz'ın babası Ogün Uzatmaz, "Bu katliamdan Ankara Valisi, Emniyet mensupları ve MİT görevlilerinden şikayetçiyim" dedi. Müşteki Hasan Akdemir ise "15 Temmuz gazilerine gösterilen ilgi ve alaka bize gösterilmedi. Bazı sağlıkçılar bize kinle bakıyordu. 15 Temmuz'da ölenler için söylenenler bizim için söylense böyle muamelelere maruz kalmazdık" diye konuştu.

Bazı müştekilerin konuşmaları ise şöyle:

Müşteki Ersin Tedik: Yerde yaralılar yatarken "süpürün bunları" diyen polislerden de şikayetçiyim.

Müşteki Eylem Sarıoğlu: Bu duruşmayı öncesindeki ve sonrasındaki olaylardan bağımsız ele alırsak amacımıza ulaşamayız. Daha önce iktidar olmaması durumunda kaos çıkacağını söyleyen iktidar, bugün de evet çıkmazsa aynı şeyin olacağını tekrar ediyor. IŞİD'i bu hale getiren de amaçlayan da AKP iktidarının politikalarıdır. Dosyayı elimize aldığımızda tekrar tekrar kahrolduk. İnsanlar yaşanan patlamalarda hayatını kaybetmeyebilirdi. IŞİD'in güç kazanması için AKP hükümetinin ne kadar destek olduğunu gördük. Nasıl silah taşındığını, nasıl hastanede tedavi olduklarını, sınırları nasıl kullandıklarını gördük.

Müşteki Muharrem Ekici:Barış şehitlerini saygıyla anıyorum.Emniyet müdürü, MİT görevlileri, vali, başbakan ve cumhurbaşkanından şikayetçiyim.

Müşteki Kudbettin Karagöz: Gaziantep'ten Ankara'ya kadar bütün bunlara yol verenlerden şikayetçiyim.

Müşteki Ersin Tedik: Yerde yaralılar yatarken "süpürün bunları" diyen polislerden de şikayetçiyim.

Müşteki Muharrem Ekici:Barış şehitlerini saygıyla anıyorum.Emniyet müdürü, MİT görevlileri, vali, başbakan ve cumhurbaşkanından şikayetçiyim.

Müşteki Aziz Mustafa Şimşek: Bu katliamı yapan canilerin aynı acıları misliyle yaşamasını diliyorum. Ben Ankara Gar çalışanıyım, yıllardır onlarca miting gördüm. Daha öncekiler gibi bir güvenlik tedbiri yoktu.  Olay yerine 4-5 km uzaklıkta bir sürü hastane olmasına rağmen hiçbir sağlık görevlisi alana gelmedi. Ölü ve yaralıların olduğu alana ambulanstan önce akrep ve tomalar girdi. Gaz atarak polis bize saldırdı.

Duruşma sürüyor. Dün yaşanan gerilim nedeniyle duruşma sonunda hakim bugün duruşmanın sanıksız yapılmasına karar vermişti.