Galatasaray'ın erteleme talebine Beşiktaş'tan yanıt: Tavrımız net

Galatasaray, pazartesi günü oynanacak Beşiktaş derbisinin ertelenmesi için TFF'ye resmi başvuruda bulundu. Beşiktaş'tan ise "Hava muhalefeti olmazsa çıkıp maçımızı oynayacağız" açıklaması geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde dün akşam Barcelona'ya karşı İspanya'da oynadığı maç sonrasında 14 Mart Pazartesi günü oynanacak Beşiktaş derbisininin ileri bir tarihe alınması için TFF'ye resmi başvuruda bulundu. Sarı kırmızılı ekip, derbiden 3 gün sonra, 17 Mart Perşembe günü Barcelona ile rövanş maçına çıkacak.

Kulübün TFF'ye yazılı başvurusunda şu ifadeler yer aldı:

"Federasyonumuzun vermiş olduğu 2. ve 3. Ligler ile ilgili emsal teşkil edebilecek erteleme kararı ve 17 Mart 2022 Perşembe günü oynayacağımız Barcelona FC Avrupa Ligi Son 16 Tur Rövanş müsabakası dikkate alınarak; doğal afet şartlarının devam ettiği hususu geçerli olmak üzere; Adil rekabet ilkesine olan inancımızla, 2021-22 Süper Lig sezonunun 29. haftasının maçlarının 10 gün ertelenmesi talebini bilgi ve tasviplerinize sunuyoruz"

BEŞİKTAŞ: TAVRIMIZ NET

Beşiktaş yönetimi ise maç günü hava muhalefeti olmazsa müsabakanın oynanmasını istiyor. Siyah beyazlı yöneticiler, "Takımımız şu anda Vodafone Park'ta Galatasaray maçının antrenmanını yapıyor. Ertelemeyle alakalı bize gelen hiçbir talep ya da bilgi yok. Pazartesi akşamı eğer hava muhalefeti veya maçın oynanmasına engel hava şartı olmazsa, çıkıp maçımızı oynayacağız. Bu konuda tavrımız net'' açıklamasında bulundular. (HABER MERKEZİ)