Galatasaray'da Mauro Icardi'li çözüm: Avrupa'da var, Türkiye'de yok
Galatasaray, ara transferde 4 yabancı takviyesi yaptı. Polonyalı sağ bek Przemyslaw Frankowski'ye yer açmak için Mario Icardi dışarıda kaldı. Sakatlığı süren yıldız golcü, UEFA listesinde yer aldı.
DUVAR - Sarı-kırmızılılar, 11 Şubat'ta sona eren ara transfer döneminde Eyüpspor'dan kanat oyuncusu Ahmed Kutucu, Milan'dan İspanyol santrfor Alvaro Morata, Wolverhampton Wanderers'tan Gabonlu orta saha Mario Lemina, Genk'in Kolombiyalı stoperi Carlos Cuesta, Lens'ten Przemyslaw Adam Frankowski ve Trabzonspor'dan sol bek Eren Elmalı'yı kadrosuna kattı. Galatasaray, 10 Şubat'ta şarta bağlı satın alma opsiyonuyla kiraladığı Polonyalı savunma oyuncusu Frankowski'nin kontenjan engeline takılmaması için 'yabancı' sorununa Mario Icardi'li çözüm buldu.

28 KİŞİLİK KADROYA YAZILMADI
Hakim Ziyech (sözleşmesi feshedildi), Victor Nelsson (Roma'ya kiralandı) ve Michy Batshuayi'nin (Eintracht Frankfurt'a transfer oldu) ayrılığına rağmen ara transferde takıma katılan yeni isimlerle birlikte yabancı oyuncu sayısı 15'e yükseldi. Bunun üzerine harekete geçen yönetim, 2'nci transfer ve tescil dönemi sonrası Futbol Federasyonu'na bildirilen 28 kişilik A Takım Listesi'nde Arjantinli golcüye yer vermedi.
Ali Sami Yen'de 3-2 kazanılan Tottenham maçında ön çapraz bağı kopan ve menisküs hasarı oluşan 31 yaşındaki santrfor, 7 Kasım'dan bu yana forma giyemiyor. 2 Aralık'ta Buenos Aires’te bulunan Santorio Las Lomas Hastanesi’nde operasyon geçiren dünyaca ünlü futbolcu, tam olarak iyileşse bile bu sezon Süper Lig ve Türkiye Kupası maçlarında takımını yalnız bırakmaya devam edecek. Icardi, sağlık durumu olanak sağlarsa UEFA Avrupa Ligi maçlarında ise görev alabilecek. Ancak bu olasılık için ilk olarak 4-1'lik yenilginin rövanşında AZ Alkmaar engelinin geçilmesi gerekiyor.
AVRUPA LİSTESİNDE
7 Şubat'ta güncellenen UEFA listesinde; Batshuayi'nin ayrılığı sonrası Morata, forvet bölgesindeki yeni isim oldu. Nelsson yerine Carlos Cuesta, kadroya dahil edildi. Yaz transfer döneminde takıma katılmasına rağmen listede yer almayan Roland Sallai de sezonun kalan bölümü için listeye eklendi.
Sarı-kırmızılı ekibin 21 kişilik UEFA kadrosu şöyle:
Fernando Muslera, Günay Güvenç, Ismail Jakobs, Davinson Sanchez, Roland Sallai, Kerem Demirbay, Mauro Icardi, Dries Mertens, Yunus Akgün, Berkan Kutlu, Gabriel Sara, Kaan Ayhan, Elias Jelert, Carlos Cuesta, Yusuf Demir, Lucas Torreira, Abdülkerim Bardakcı, Victor Osimhen, Barış Alper Yılmaz, Alvaro Morata, Metehan Baltacı.

'DÖNÜŞ TARİHİ HAZİRAN, TEMMUZ'
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Icardi'nin sahalara dönüş tarihine ilişkin kasım ayında yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 6-7 aylık süreç öngörülüyor. Haziran, temmuz daha net, garanti gibi görünüyor. Oyuncunun sağlığı çok önemli. Erken dönmesinden çok, iyi bir şekilde iyileşip, en doğru şekilde ve en doğru zamanda dönmesi daha önemli. Icardi'yi özleyeceğiz. Sahada Icardi'siz olmak hem Galatasaray taraftarı için, hem bizim için, hem de takım arkadaşları için zor olacak" şeklinde konuştu.
A TAKIM LİSTESİNE 14, MÜSABAKA İSİM LİSTESİNE 12 YABANCI
TFF Yönetim Kurulu, 22 Temmuz 2024 tarihli toplantısında, 'Profesyonel Liglerdeki Futbolcu Uygunlukları'nda değişiklikler yaptı. Buna göre; Süper Lig'de A Takım Listesindeki futbolcu sayısı 26'dan 28'e çıkarıldı. 14 yabancı oyuncunun A Takım Listesine yazılabilmesine imkan sağlandı. Süper Lig kulüplerinin, Müsabaka İsim Listesine bu oyuncuların 12'sini yazılabilmesi uygulamasına devam edilmesi kararlaştırıldı.

GALATASARAY'IN YABANCI FUTBOLCULARI
Fernando Muslera (Uruguay)
Elias Jelert (Danimarka)
Przemyslaw Adam Frankowski (Polonya)
Davinson Sanchez (Kolombiya)
Carlos Cuesta (Kolombiya)
Ismail Jakobs (Senegal)
Lucas Torreira (Uruguay)
Mario Lemina (Gabon)
Gabriel Sara (Brezilya)
Roland Sallai (Macaristan)
Yusuf Demir (Türk asıllı Avusturyalı futbolcu)
Dries Mertens (Belçika)
Alvaro Morata (İspanya)
Victor Osimhen (Nijerya)