Galatasaray'da 'Fenerbahçeli danışman' muamması

Galatasaray yönetiminde üst üste gelen istifaların ardında 'başkanın Fenerbahçeli danışmanı'nın olduğu iddia edildi. Konuyla ilgili spor basınında farklı iddialar yer aldı.

Prof. Dr. Ahmet Kasım Han.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Süper Lig'de 16 hafta sonunda 23 puanla 9. sırada bulunan Galatarasay, yönetimde yaşanan istifalarla gündemde.

Üst üste 5 maçta "takıma operasyon yapıldığı" gerekçesiyle Türkiye Futbol Federasyonu'na istifa çağrısı yaparak "yayın havuzundan çıkma resti" çeken Galatasaray yönetiminde iki istifa yaşandı. Rezan Epözdemir'in başkan yardımcılığı ve Sportif AŞ başkan vekilliğinden istifa etmesinin ardından genel sekreter Köksal Ünlü de dün görevi bırakma kararı aldı.

Ünlü'nün istifasının ardından, Başkan Burak Elmas’ın erken ayrıldığı yönetim toplantısında Prof. Dr. Ahmet Kasım Han ile kavga etmesinin yattığı öne sürüldü. Hürriyet'ten Ali Naci Küçük'ün haberine göre Fenerbahçe Genel Kongre üyesi olan Han, bir süre önce Elmas'ın danışmanlığına getirildi ve sarı lacivertli kulüpteki üyeliğinden ayrıldı. 

Elmas'ın yönetimle yaşadığı gerilimde ise CEO olarak göreve atadığı Hande Ocak Başev'e gelen itirazın olduğu, toplantıda yöneticilere, “Madem öyle gereğini yapın. Galatasaray, başkanlık sistemi ile yönetilen bir kulüp. Başkanın aldığı bir kararı oya sunmak ne demek?” dediği iddia edildi. Toplantıdan erken ayrılan Elmas'ın ardından da Köksal Ünlü ile Ahmet Kasım Han arasında gerilim yaşandı. Ünlü ve Han, “Galatasaray’ı ne hallere düşürdünüz? Ne hale getirdiniz?” diye bağırarak birbirlerinin üzerine yürüdü. Haberde araya yöneticilerin ve güvenlik görevlilerinin girerek gerilimi yatıştırdığı iddia edildi. Bu olayın ardından da Köksal Ünlü görevi bıraktı.

 

Haberde ayrıca Salı günü gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında Köksal Ünlü ile kavga eden Ahmet Kasım Han'ın Fenerbahçe Genel Kurul Üyesi olduğu ve Elmas’ın danışmanı olduktan sonra sarı lacivertlilerdeki üyeliğini iptal ettiği belirtildi. Bu iddialar sosyal medyada Galatasaray taraftarları arasında da eleştirildi.

'DANIŞMAN DEĞİL ARKADAŞ' İDDİASI

Ancak Ajansspor'dan Burhan Can Terzi'nin haberine göre Ahmet Kasım Han, Burak Elmas’a danışmanlık yapmıyor. Kulüpte başka bir profesyonel bir görevi de bulunmuyor. Han ile başkan Burak Elmas çok eski arkadaşlar. Ve Han bu nedenle Elmas’ı ara ara ziyarete gidiyor. Köksal Ünlü ile Ahmet Kasım Han arasında yaşanan gerginlik ise iddia edildiği gibi yumruk yumruğa bir kavgaya dönüşmüyor, koridorda bir "yanlış anlama sonucu" tartışma yaşanıyor, sonrasında araya giriliyor ve ikili daha sonra birlikte çay içiyor. Bu tartışma da yönetim kurulu odasında değil koridorda oluyor.

BAŞKANDAN AYRILANLARA MESAJ

Öte yandan Başkan Elmas ise yönetimden ayrılan her iki ismin de kişisel sebeplerle istifalarını verdiklerini belirtti. Epözdemir için “Hukuk, kadın futbolu ve görev aldığı diğer tüm konularda Galatasaray’a aidiyet duygusuyla sergilediği yüksek görev bilinci ve başarılı çalışmaları için teşekkür ederim” dedi. Başkan Elmas Ünlü içinse “Ortak çalışmalarımızın sona ermiş olmasından üzüntü duyuyorum” ifadelerini kullandı.