Galatasaray'da Belhanda'nın sözleşmesi feshedildi

"Yöneticiler Instagram ve Twitter'da dolanmak yerine zeminle ilgilenmeliler" diyen Galatasaraylı Belhanda takımdan gönderildi. Sarı-kırmızılı kulüp, oyuncunun sözleşmesinin tek taraflı feshedildiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Süper Lig ekiplerinden Galatasaray, Faslı futbolcu Younes Belhanda'nın sözleşmesini tek taraflı olarak feshettiğini duyurdu. Kulüp açıklamasında feshin haklı sebeplerle yapıldığı belirtildi. 

Açıklamada, Belhanda'nın açıklamalarının kulübün imajına ve yönetim kurulu üyelerinin saygınlığına zarar verdiği ifade edildi. Sözleşmenin FIFA kurallarına uygun şekilde feshedildiği aktarıldı. Ayrıca kulübün Twitter sayfasından, Belhanda'nın sözleşmesine malolan açıklamaları yayınlandı. Belhanda'nın sözleri noter onaylı yeminli tercüme yaptırılarak yayınlandı. 

Galatasaray'ın yayınladığı röportaj metni.

 

BELHANDA YÖNETİMİ ELEŞTİRMİŞTİ

Sarı-kırmızılılarda Belhanda Sivasspor maçı sonrasında "Yöneticiler Instagram ve Twitter'da dolanmak yerine zeminle ilgilenmeliler" demişti ancak kulüp tercümanı bu cümleleri çevirmemişti. Tercüman futbolcunun sözlerini, "Böyle saha koşullarında geri dönüş yapmak zor. Biz daha çok pas oynayan takımız. Bu sahaya çare bulunması lazım. İstediğimiz oyunu böyle oynayamıyoruz. Sahanın daha iyi olması lazım. Antrenman sahamız bile buradan çok daha iyi. Gerekirse dünyanın en iyi bahçıvanlarının getirilip buranın düzeltilmesi lazım" şeklinde aktarmıştı. Bu açıklamaların ardından Belhanda eleştirilerin hedefi haline gelmişti.

BELHANDA'NIN GALATASARAY KARNESİ

31 yaşındaki Faslı futbolcu 2017'te 10 milyon euro bedelle Dinamo Kiev'den Galatasaray'a geldi. 4 yıla yakın sürede Sarı-kırmızılı forma ile 131  resmi maça çıkan Belhanda 22 gol atıp 26 asist yaptı. (HABER MERKEZİ)