Galatasaray'da başkan adayları konuşmuyor: Hemen seçim

Galatasaray'da yeni başkanın seçileceği olağanüstü genel kurul toplantısı başladı. Adaylar Dursun Özbek ve Eşref Hamamcıoğlu oylama aşamasına geçilmesi adına genel kurulda konuşma yapmadılar.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Galatasaray Kulübü'nün olağanüstü seçimli genel kurul toplantısı başladı. Sarı-kırmızılı kulübün 103'üncü dönem yönetiminin belirleneceği genel kurul, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda gerçekleştiriliyor.

Genel kurulda, Dursun Özbek ile Eşref Hamamcıoğlu Sarı Kırmızılıların yeni başkanı olmak için yarışıyor. Bu seçimle birlikte geçen yıl haziran ayında başkanlık koltuğuna oturan Burak Elmas'ın görev süresi sona erecek. Seçimli genel kurulda üyeler Özbek için kırmızı, Hamamcıoğlu için de sarı renkteki oy pusulalarını kullanacak. Genel kurulda, 8 bin 862 üyenin oy kullanma hakkı bulunuyor. Seçimde toplam 24 sandık yer alıyor.

Saat 10.00’da başlayan kongrede oy verme işlemi 15.00’te sona erecek ve oy sayma işlemine geçilecek. Dursun Özbek ve Eşref Hamamcıoğlu, oylama aşamasına geçilmesi adına seçimli genel kurulda konuşma yapmama kararı aldılar. Oy verme işlemi saat 11.00'da başladı.

ELMAS: ELLERİNİ TAŞIN ALTINA KOYDUKLARI İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM

Genel kurulda konuşan Başkan Burak Elmas, "Bizler bugün son genel kurulumuzu yapıyoruz. Onun için izninizle çok kısa bir teşekkür etmek istiyorum. İlk önce aileme bu zorlu dönemde sonuna kadar yanımda oldukları için, çok kıymetli ekip arkadaşlarıma, onlarla çalışma şevkini bana bahşettikleri için; bu zor günlerde son ana kadar gönlünü Galatasaray'a verenlere teşekkür etmek istiyorum. Seçime katılan iki başkan adayına başarılar diliyorum. Umarım bu Galatasaray yolculuğunda çok daha başarılı olurlar. Tekrar ellerini taşın altına koydukları için teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

HAMAMCIOĞLU: YÜZDE 60'A 40 GİBİ ÖNDE GÖRÜNÜYORUZ

Oy verme sırasında açıklama yapan Eşref Hamamcıoğlu, "Ortam bir festival niteliğinde. Uzun zamandır görmediğimiz eşimizi dostumuzu görme fırsatı bulduk. Bu da bizim için çok güzel oldu. Yağmur engel olmakla beraber, Galatasaray'da demokrasi aşkı engel tanımıyor. Galatasaraylılar gelmeye devam ediyor. 4 bin, 4 bin 250 civarı bir katılım olacak herhalde. Biz şu anda önde görünüyoruz, yüzde 60'a 40 gibi. Gelen seçmen profiline bakınca bizim tahminiz o yönde." ifadelerini kullandı.

OY VERME İŞLEMİ SONA ERDİ

Genel kurulda saat 15.00 itibariyle oy verme işlemi sona erdi ve sandıklar kapandı. Yaklaşık 4100 üyenin oy kullandığı ifade ediliyor. (HABER MERKEZİ)