Galatasaray stadının yeni adı NEF Stadyumu oldu

Türk Telekom'la stadyum isim hakkı anlaşması biten Galatasaray, NEF İnşaat ile anlaştı. Stadın adı 10 yıl boyunca NEF Stadyumu olacak, Galatasaray anlaşmadan 725 milyon lira kazanacak.

Fotoğraf: 1886kusagi - Yükleyenin kendi çalışması, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=63886303
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Süper Lig ekiplerinden Galatasaray, maçlarını oynadığı stadyumun isim hakları konusunda Timur Şehircilik Planlama ile anlaşmaya vardı. Eski adı Türk Telekom Stadyumu olan Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nin yeni adı NEF Stadyumu olacak.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre, stadyum isim sponsorluğu hakkı ve sözleşmedeki yan haklar için ikinci 5 sezonu opsiyonlu olmak üzere toplam 10 sezon için anlaşmaya varıldı. Galatasaray bu anlaşma için 725 milyon TL + KDV kazanacak. Paranın 652 milyon 500 bin lira + KDV'lik kısmı Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş’ye, 72 milyon 500 bin lira + KDV’lik kısmı ise Galatasaray Spor Kulübü Derneği’ne ödenecek.

Galatasaray eski stadyum isim sponsoru Türk Telekom'dan 2020-2021 futbol sezonunu için 30 milyon lira + KDV kazanmıştı. Sarı-kırmızılılar böylece yıllık ortalama kazancını yüzde 100'den fazla artırdı. Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada Timur Şehircilik Planlama A.Ş. ve NEF markasının sahibi Erden Timur’a teşekkür edildi. (HABER MERKEZİ)