Galatasaray, Sivasspor'a konuk oluyor

Zirve yarışını sürdüren Galatasaray, yarın Sivasspor deplasmanında 3 puan arayacak. İki takım tarihlerinde 35. kez karşılaşacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Trendyol Süper Lig'de ertelenen 16. hafta maçında şampiyonluk yarışında yer alan Galatasaray yarın Sivasspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

BG Grup 4 Eylül Stadı'nda oynanacak maç saat 17.00'de başlayacak. Müsabakayı hakem Zorbay Küçük yönetecek.

Ligin geride kalan bölümünde 15 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi yaşayan sarı-kırmızılı takım, 47 puan topladı. Fenerbahçe'nin aynı puanla liderlik koltuğunda oturduğu ligde Galatasaray, averajla ikinci sırada yer alırken EMS Yapı Sivasspor ligde 24 puan yazdırıp 10. sırada yer alıyor.

GALATASARAY 6 EKSİK İLE SİVAS YOLCUSU 

Galatasaray'da 6 oyuncu, çeşitli nedenlerle Sivasspor maçında forma giyemeyecek. Sakatlıkları bulunan Mauro Icardi, Davinson Sanchez ve Sergio Oliveira kadroda yer almayacak. Ayrıca sarı kart cezalısı Barış Alper Yılmaz ile Afrika Kupası'nda mücadele edecek ülkelerinin milli takımlarında bulunan Hakim Ziyech ve Cedric Bakambu, yarınki maçta görev yapamayacak.

Sarı kart cezaları biten Sacha Boey ve Lucas Torreira ise görev verilmesi durumunda yarın sahadaki yerlerini alacak. Sarı-kırmızılı takımda Abdülkerim Bardakcı, müsabaka öncesinde sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

LİGDE EN İYİ SAVUNMA YAPAN TAKIM

Ligde oynadığı maçların 11'inde kalesini gole kapatan sarı-kırmızılı ekip, ligin en az gol yiyen takımı konumunda bulunuyor. Süper Lig'de çıktığı 18 maçta 35 gol atan sarı-kırmızılı takım, kalesinde ise sadece 9 gol gördü.

 

SİVASSPOR İLE 35. RANDEVU

İki takım Trendyol Süper Lig'de yarın 35. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında rekabet Sivasspor'un Süper Lig'e yükseldiği 2005-2006 sezonuyla başladı. Geride kalan 34 maçtan 21'ini sarı-kırmızılılar, 7'sini kırmızı-beyazlılar kazandı. Altı karşılaşma da berabere sonuçlandı. Lig maçlarında Galatasaray'ın 72 golüne, Sivasspor 44 golle yanıt verdi. 

SİVAS'TA EŞİTLİK BOZULMUYOR

Rekabette Sivas'ta yapılan lig maçlarında takımlar, eşit galibiyet sayısına sahip. Sivas'ta yapılan 17 maçın 6'sını Sivasspor, 6'sını da Galatasaray kazandı. 5 karşılaşma ise berabere bitti. 

Galatasaray, Süper Lig'de rakibi karşısındaki en farklı skorlu galibiyetini 2011-2012 sezonunda deplasmanda 4-0 kazandığı maçta elde etti. Sivasspor ise rakibi karşısındaki en farklı galibiyetini, 2008-2009 sezonunda sahasındaki maçta 2-0'lık skorla kazandı. Rekabette en gollü lig maçı ise Galatasaray'ın 2007-2008 sezonunda deplasmanda 5-3 kazandığı müsabaka oldu. (SPOR SERVİSİ)