Galatasaray kadın futbol takımını kurdu

Galatasaray Başkan Yardımcısı Rezan Epözdemir, yaklaşık bir ay önce kadın futbol takımı kurduklarını açıkladı. Takımın başına Nurcan Çelik getirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Galatasaray Başkan Yardımcısı Rezan Epözdemir, kadın futbol takımı kurduklarını ve takımın teknik direktörü olarak Nurcan Çelik ile anlaştıklarını duyurdu. Epözdemir, müsabakaların Küçükçekmece Stadı'nda oynanacağını belirtti.

Takımı yaklaşık 1 ay önce kurduklarını ifade eden Epözdemir, "Türkiye Futbol Federasyonu'na gerekli girişimlerde bulunduk. 22 oyuncuyla anlaştık. Takımın teknik direktörlük görevine de eski milli futbolcu Nurcan Çelik'i getirdik. Kendisi çok gülü bir kadın ve güçlü kadını sembolize ediyor. Zor dönemlerden geçmiş iyi bir Galatasaraylı. Takım satın aldığımız iddiaları gerçek dışı. Sıfırdan takım kurduk. Kadını toplumda öncelikli hale getiren yapıyı öncelik kılmak istiyoruz. Hayatın her alanında olduğu gibi sporda da güçlü kadının var olmasını istiyoruz. Galatasaray tüm branşlarda olduğu gibi kadın futbolunda da şampiyonluğu hedefliyor. Meseleye sosyal sorumluk projesi olarak da bakıyoruz. Küçükçekmece Belediyesi ile görüşüp anlaştık. Galatasaray'a ait bir sosyal tesis yapacağız. Önümüzdeki hafta da lansmanı var. TFF'ye başvuruyu yaptık Süper Lig ya da alt ligde lige başlama yönünde UEFA'dan gelecek karara göre lige başlayacağız" dedi. (DHA)