Galatasaray, ırkçı ifadeler kullanan Emre Bol'a dava açıyor

A Spor yorumcusu Emre Bol, Galatasaray'ın forveti Mbaye Diagne için "Orada timsah yiyordu, geldi burada topçu oldu. Adam çok şey değil, cahil" dedi. Galatasaray, ırkçı ifadeler nedeniyle hukuki işlemlere başlayacaklarını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rize deplasmanında attığı üç golle Galatasaray'a galibiyeti getiren Senegalli Mbaye Diagne, A Spor'da ırkçı söylemlerin hedefi oldu. Bol, Diagne'nin maçtaki performansını değerlendirken, "Bunlar cahil çocuklar ya, bu Senegal'de kim bilir bu okudu okumadı bilmiyoruz. Orada timsah yiyordu, geldi burada topçu oldu. Adam çok şey değil, cahil, onlara biraz iyi yaklaşmak lazım, düzgün yaklaşmak lazım" ifadelerini kullandı.

GALATASARAY: BASINI KİRLETEN, IRKÇI SÖYLEMLER

A Spor yorumcusunun ırkçı ifadeleri Galatasaray'ın tepkisini çekti. Galatasaray Kulübü, resmi internet sitesinden 'Irkçı söylemde bulunan şahıs hakkında' başlığıyla şu açıklamayı yaptı:

"Emre Bol isimli şahıs, A Spor’da yayınlanan 'Sabah Sporu' adlı programda, profesyonel futbolcumuz Mbaye Diagne hakkında asla kabul edilemeyecek, ırkçılık ve hakaret niteliğinde sözler sarf etmiştir. Eleştiri kavramından uzak ve ahlaktan yoksun sözleri nedeniyle bu şahıs hakkında gerekli tüm hukuki işlemler ivedilikle başlatılacaktır. Seviyesiz yorumlarıyla Türk spor basınını kirleten ve bir insanlık suçu olan ırkçı söylemleriyle ülkemizin uluslararası imajına da büyük zarar veren bu şahsa tüm spor camiasının da gerekli tepkiyi vermesini bekliyoruz."

GÜNAY: İNSANLIK SUÇU

Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Yusuf Günay ise tepkisini Twitter üzerinden, "Irkçılık, utanç verici bir insanlık suçudur, tabii ki utanmasını bilenler içindir" sözleriyle getirdi.

Diagne kariyerinde 163 maça çıktı ve 89 gol attı. Diagne'nin, Süper Lig'de gol krallığı da bulunuyor.
(HABER MERKEZİ)