Galatasaray: Herkes için adalet istiyoruz

Fatih Terim'e verilen 5 maçlık cezaya tepki gösteren Galatasaray, açıklama yaptı: “Camiamız, bu senaryoyu bir yerlerden hatırlamaktadır.”

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Galatasaray, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK), teknik direktör Fatih Terim'e verdiği 5 maç men cezasına tepki gösterdi.

Galatasaray'dan yapılan “Herkes için adalet istiyoruz” başlıklı açıklamada, ceza “hakkaniyet ölçülerine uygun değil” denilerek eleştirildi.

Cezaya itiraz edileceği aktarılan açıklamada, “Söz konusu kararın, adil ve kamuoyu vicdanına uygun şekilde verilmesi amacıyla Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'na kulübümüz tarafından gerekli başvuru yapılacaktır” ifadelerine yer verildi.

“Türk futbolunun üzerinde çirkin oyunların oynandığı şu günlerde, emsallerine göre verilen beş maçlık ağır cezanın Galatasaray'ı şampiyonluk yürüyüşünden uzaklaştırmak amaçlı yapılan maksatlı ve beyhude bir çalışma olduğu aşikârdır” denilen açıklama, şöyle devam etti:

“Bu cezayla birlikte, Covid-19 karantinası biter bitmez, idmansız şekilde Fatih Karagümrük-Galatasaray maçına verilen hakemin hangi maksatla atandığı açıkça ortaya çıkmıştır. Camiamız, bu senaryoyu bir yerlerden hatırlamaktadır. Adalet ve hukuk ekseninde mücadelesini sonuna kadar sürdürecek olan camiamız kirli düzeni bozacaktır.” (HABER MERKEZİ)