Galatasaray Fenerbahçe'nin şampiyonluk talebinin reddini istedi

Galatasaray, Fenerbahçe'nin geçtiğimiz günlerde '1959 öncesinde kazanılan şampiyonluklar' için TFF'ye yaptığı başvurunun reddedilmesi için TFF'ye başvuruda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fenerbahçe'nin 1959 öncesi şampiyonluklarının kazandığı şampiyonluklarının tescil edilmesi talebiyle TFF'ye yaptığı başvuruya Galatasaray'dan itiraz geldi. TFF'ye karşı başvuruda bulunan sarı-kırmızılılar "konuyla ilgili hukuka aykırı bir kararın verilmesi durumunda Türk futbolunun telafisi imkansız zararlara uğrayacağını" belirtti.

Başvuruda şöyle denildi: "62 yıldır uygulanmakta olan Milli Lig sisteminin kişisel hesaplar için yetki, şekil, usul, sebep, konu ve amaç bakımından hukuka aykırı bir şekilde değiştirilmesi talebinde bulunmak, sadece evrensel hukuk kurallarına değil, aynı zamanda Türk sporunun gelişmesine de engel olmaya yönelik nafile bir çabadır."
Fenerbahçe Kulübü, 6 Mart'ta yapığı açıklamada, futbolda şampiyonluk sayısının 1959 yılı öncesinde kazanılanlarla beraber 28 olarak kabul edilmesi için TFF'ye başvurduğunu duyurmuştu.

MUSTAFA CENGİZ: İFLAS ETMİŞ TÜCCAR ESKİ DEFTER KARIŞTIRIYOR

Konuyla ilgili GSTV'de açıklamalarda bulunan Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz de şunları söyledi: "Bu konuşturmayı yaptıran itici güç, beIN Sports'ta benim de katılma ihtimalim olan bir program olan beUnited'daki yorumcunun hüküm içeren sözlerinden kaynaklanmaktadır. Sayın Nihat Özdemir'in yanındaki yorumcu zat, 28 şampiyonluk olduğunu söyledi ve 'İnşallah olumlu değerlendirin bunu' dedi. Hem savcı, hem yargıç, hem bilirkişi oldun. Ey yorumcu sen kimsin? Senin ortadaki rütben soru sormak. Bir de hüküm icra edip TFF başkanını zor duruma düşürmek değil! Sayın TFF başkanı o sıkışmayla öyle bir laf etti ki bizi ürküttü. İnceliyoruz dedi. Bildiklerimiz var. İrkildik. Bu iflas etmiş tüccarın eski defterleri karıştırması anlamında bu hareketi ilk başta ciddiye almadık. Ancak ardından bir komite kurduk, hemen hazırlandık. Altı sayfaya yakın bir dilekçeyi maalesef TFF'ye vermek durumunda kaldık. Fenerbahçe'nin şampiyon olarak saymak istediği Harrington Kupası var mı? Güneşspor'un şampiyonluğunu bize mi yazdırsak acaba? Rakibimiz, buna (diğer kulüplerin desteğini alma) hep çalışıyor. Şu an Kulüpler Birliği'ni de yönetiyor zaten. Trabzonspor var mı orada? Bir tanesinde 4 takım var, 2 takım mücadele ediyor. Bir tanesinde 1 yılda 2 şampiyonluk var. Bu kaç yıl olmuş? 62 yıl olmuş. Bir ömür. Peki niye Fenerbahçe bizden önceyken başvurmamış? Himmet ve dua ile onları geçtik. Öyle söylüyorlar. Bir de bu utanmazlığı yapıyorlar. Onlar güçlüyken biz alamadık! Bir takım olumsuz şeylere adı bulaştı ama Fenerbahçe camiasına saygı duyarım, bu konularda durmazdı. O (Aziz Yıldırım) biliyordu, tecrübeliydi. Çoluk çocuk değildi, bu işi bilen bir adamdı. 62 yıl önceki bir şeyi neden şimdi getiriyorsun? 63 yıl sonra bunu isteme. Bunun ardında başka şeyler var. Başarısızlığını örtmek için bunu yapıyorsun derler. Onların hiçbir şampiyonluğuna laf etmeyiz. Haksız da olsa tescil esastır deriz. Gerçi şu yıl şampiyonu şu takım dedik, bizim bayrağımızı yaktılar. Böyle acı deneyimlerimiz de var. Bu yasa ve düzen koyucular aptal mı? Neden milli lig demiyor da milli küme diyor? Çünkü öyle olmadığını biliyorlar." (HABER MERKEZİ)