Galatasaray Camp Nou’dan avantajla dönüyor: 0-0

Galatasaray Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında deplasmanda Barcelona'yla karşılaştı. Sarı-kırmızılılar, Barcelona'nın baskısına direndi ve deplasmanda 0-0'lık avantajı yakaladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Galatasaray, dünya devi Barcelona'ya konuk oldu. 

Camp Nou’da oynanan müsabakayı Fransa Futbol Federasyonu’ndan hakem Benoit Basten yönetti.

Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, son lig maçına göre Barcelona karşısındaki ilk 11'inde 4 oyuncusunu değiştirdi. Torrent forvette Bafetimbi Gomis'in yerine Mustafa Muhammed'e, orta sahada ise Erick Pulgar, Alexandru Cicaldau ve Emre Kılınç'ın yerlerine Taylan Antalyalı, Sofiane Feghouli ve Ryan Babel'e şans tanıdı.

Barcelona Teknik Direktörü Xavi Hernandez ise son lig maçına göre ilk 11'de 6 futbolcusunu değiştirdi.

Katalan takımının tecrübeli isimleri Gerard Pique, Dani Alves, Sergio Busquets ile forvetteki Aubameyang, Gavi ve Ousmane Dembele, ilk 11'de sahaya çıkmadı.

Forvet 3'lüsünü Adama Traore, Memphis Depay ve Ferran Torres ile kuran Xavi, defansta Dest ve Eric Garcia, orta sahada ise Nicolas Gonzalez'i tercih etti.

Barcelona, ilk etkili atağını 5. dakikada buldu ancak gole çeviremedi. 

10. dakikadan sonra ise Barcelona özellikle kanatlarda hayli etkili oldu ve Galatasaray kendi yarı sahasından çıkmakta güçlük çekti. Ancak sarı-kırmızılılar özellikle ikinci yarıda oyunda dengeyi kurmayı başardı. 

36. dakikada sol kanattan süratli gelen Kerem, gole çok yaklaştı ancak Eric Garcia'ya çarpan top kalenin üzerinden kornere gitti.

 Galatasaray kalecisi Inaki Pena'nın performansıyla göz doldurduğu maçın 78. dakikasında Bafetimbi Gomis kaleci ile karşı karşıya pozisyonda topu filelere gönderdi ancak hakem pozisyonun ofsayt olduğuna karar verdi ve  oyun serbest vuruşla devam etti.

Maçın ilerleyen dakikalarında eşitlik bozulmadı ve Galatasaray, rövanş maçı için büyük bir avantaj kazandı. (HABER MERKEZİ)