Gagarin, Kraliçe'nin 'dizini okşamış': Oyuncak olmadığınızdan emin olmak istedim

Andrew Morton, Rus kozmonot Yuri Gagarin'in 1961 senesinde Buckingham Saray'ında bir kahvaltı sırasında İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in 'bacağını okşadığını' iddia etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiliz gazeteci ve yazar Andrew Morton, 1961’de uzaya giden ilk insan olarak tarihe geçen Rus kozmonot Yuri Gagarin'in, 1961’de Buckingham Sarayı’nda verilen resepsiyonda, o sırada 35 yaşında olan İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in 'bacağını okşadığını' öne sürdü.

'KRALİÇE SOĞUKKANLILIĞINI KORUDU'

Morton, Daily Mail'de yayımlanan makalesinde, Kraliçe II. Elizabeth ile bir kahvaltıda bir araya gelen Gagarin'in  “elini kraliçenin hemen dizinin üstüne koyarak bacağını okşadığını” iddia etti. Morton, Kraliçe'nin “oldukça şaşırsa da soğukkanlılığını koruduğunu" ve “kahvesini içerken yüzündeki gülümsemeyi sürdürdüğünü” belirtti.

Morton'un aktardığına göre, Gagarin daha sonra kraliçeye, “Sizin bir oyuncak bebek değil, gerçek biri olduğunuzdan emin olmak için bacağınıza dokundum” dedi.

Morton, ayrıca kahvaltı sırasında Gagarin'in hangi çatal bıçak takımını kullanacağını bilmediğini ve bu sırada Kraliçe'nin kendisine “Sevgili Bay Gagarin, ben bu sarayda büyüdüm fakat bana inanın, hala ben bile hangi çatal ve bıçağın kullanılması gerektiğini bilmiyorum” dediğini aktardı. (HABER MERKEZİ)