Futbolcu Lucas Hernandez'in 'kadına şiddet' cezası askıya alındı

Eşiyle sokakta kavga eden ve "toplum içinde aile içi şiddet" suçundan 6 ay hapis cezası alan futbolcu Lucas Hernandez'in itirazı kabul edildi. Hapis askıya alındı, para cezası verildi.

Lucas Hernandez (Fotoğraf: REUTERS/Andreas Gebert)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanya'da kadına şiddet suçundan hakkında 6 ay hapis kararı verilen futbolcu Lucas Hernandez'in cezası askıya alındı.

Madrid İl Mahkemesi, Almanya'nın Bayern Münih takımında forma giyen Fransalı futbolcu Lucas Hernandez'in itirazını, "ailevi ve sosyal nedenlerden dolayı" kabul etti. Mahkeme, Hernandez'e 96 bin euro para cezası verdi ve hapis cezasının yürürlüğe girmemesi için 4 yıl boyunca suç işlememe şartı koydu. Hernandez 4 yıl içinde bir suça karışırsa 6 aylık hapis cezası yürürlüğe girecek.

Ne olmuştu?

Hernandez Atletico Madrid'de oynadığı dönemde, 3 Şubat 2017'de, o dönem eşi olan Amelia de la Osa Lorente ile sokakta kavga etti. Futbolcu "toplum içinde aile içi şiddet" suçlamasıyla Madrid'deki bir mahkeme tarafından cezalandırıldı. Hernandez, 18 Ekim'de mahkemeye giderek ifade verdi ve cezasının askıya alınmasını talep etti. (AA)