Füsun Sayek 16. Sağlık ve Kültür Etkinlikleri başladı

TTB eski başkanlarından Füsun Sayek adına düzenlenen Füsun Sayek 16. Sağlık ve Kültür Etkinlikler'i başladı. Etkinlik kapsamında konserler, sergiler, söyleşiler ve halk sağlığı taramaları yapılıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) eski başkanlarından Dr. Füsun Sayek, vefatının 16'ncı yıldönümünde Füsun Sayek 16. Sağlık ve Kültür Etkinlikleri ile anılacak. Hatay’ın Arsuz ilçesindeki İskender Sayek Kültür ve Sanat Evi’nde başlayan etkinlikler, 28 Ağustos’a kadar devam edecek. Etkinlikler kapsamında konserler, sergiler, söyleşiler ve halk sağlığı taramaları yapılıyor.

Etkinliklerin sağlık bölümünde birçok dalda tarama ve bilgilendirme toplantıları düzenleniyor. Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri’nde poliklinikler ise bu yıl Genel Cerrahi ve Ortopedi alanlarında gerçekleştirilecek. Tıp fakültelerinde ve yerel tıp merkezlerinde çalışan uzman hekimler, etkinliğe katılarak, gönüllü olarak yöre halkına ücretsiz muayene ve tetkik gerçekleştirecek. 

MÜZİK ETKİNLİKLERİ, KİTAP SÖYLEŞİLERİ

Bu yıl etkinlikler, Selin Sümbültepe ve gitarda Erkan Zeki Ar’ın sahne aldığı Nostalji isimli konserle açıldı. Etkinlikler kapsamında Kaan Kasar ve Turan Can Kopuk’un gitarlarıyla yer alacağı ‘Hataylı İki Gitarist’ konseri; Hatay Akademi Orkestrası’nın bir klasik müzik dinletisi ile Seçil Özcan ve gitarda Kubilay Muratal’ın sahne alacağı Unutulamayanlar konseri gerçekleştirilecek.

Ali İhsan Ökten, Ayşegül Tözeren, Gönül Malat, Nilüfer Benal, Veysi Ülgen kitap tanıtımı programına katılacak. TTB Ali Özyurt Edebiyat Matinesi’nde Latife Tekin söyleşisi gerçekleştirilecek.

İklim teması çerçevesinde düzenlenen İklim Krizi – Çevre ve İnsan Sağlığı konulu panelde ise Füsun Sayek’in kızı CHP Genel Sekreteri Doç. Dr. Selin Sayek Böke, Dr. Ali Kanatlı, Nermin Kara, Doç. Dr. Abdullah Sakallı konuşmacı olarak yer alıyor.

ÇOCUKLAR İÇİN DE ETKİNLİKLER DÜZENLENECEK

Bu yıl Çocuk Yaz Okulu olarak programda yer alan atölye konuları arasında İklim, Çevre ve Denizler, Masal ve Seramik bulunuyor. Arsuz Çocuk Korosu çalışması ve konseri de programda yer alıyor.

KALICI SERGİLER

Sergiler arasında ‘Tanıdık Yabancılar O Yaz’ ve Selçuk Alten’in resim ve desen sergisi yer alırken Kültür Evi’nin ambar bölümünde yer alan ‘Dünden Bugüne: Arsuz’da Tarım sergisinde ise makineleşme öncesi kullanılan tarım aletlerinden 40’ın üzerinde örnek görülebilir.

Programın ayrıntılarına buradan ulaşılabilir. (HABER MERKEZİ)