Furkan Yazıcıoğlu: Davadan FETÖ fışkırıyor

Muhsin Yazıcıoğlu'nun oğlu Furkan Yazıcıoğlu, babasının öldüğü helikopter kazasına yönelik davayla ilgili konuştu.

Furkan Yazıcıoğlu
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun oğlu Furkan Yazıcıoğlu, babasıyla birlikte 5 kişinin öldüğü helikopterin düşmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Furkan Yazıcıoğlu, “Dava dosyasının her yerinden FETÖ fışkırıyor” ifadelerini kullandı.

Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberindeki BBP yöneticileri Erhan Üstündağ, Yüksel Yancı ve Murat Çetinkaya ile seçim çalışmalarını takip eden İHA muhabiri İsmail Güneş'in yer aldığı, pilot M. Kaya İstektepe idaresindeki helikopter 25 Mart 2009'da saat 14.35'te kalkışından bir süre sonra düşmüştü. Kaza gerçekleştiğinde 15 yaşında olan Furkan Yazıcıoğlu, helikopteri düşürdüğü iddia edilen savaş uçağının, olaydan kısa bir süre önce ‘prova’ olarak değerlendirilebilecek bir hareket yaptığını ve bu hareketin radar kayıtlarının mahkemeye sunulduğunu açıkladı.

CNN Türk kanalında, bahsi geçen jetin pilotunun 'FETÖ'den tutuklu olduğunu hatırlatan Yazıcıoğlu, pilotun 15 Temmuz darbe girişiminin kilit isimlerinden kabul edilen Adil Öksüz'le yakın ilişkisi bulunduğunu iddia etti. Muhsin Yazıcıoğlu’nun Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili 'çok önemli bilgilere ulaştığını' öne süren Furkan Yazıcıoğlu, babasının kazadan çok kısa bir süre önce bu bilgiyi arkadaşlarıyla paylaştığını ifade etti. (HABER MERKEZİ)