Fulya Öztürk davası ertelendi: Hamileyken bile şiddete maruz kaldı

Fulya Öztürk'ün eski eşi tarafından öldürülmesine ilişkin açılan davada, avukat Barış Özbay, sanığın “tasarlayarak insan öldürme” suçundan en ağır cezayı alana kadar mücadele edeceklerini söyledi.

Fulya Öztürk, boşandığı eşi Hasan Ozan Baştosun tarafından katledildi.
Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir’in Karabağlar ilçesinde 9 Aralık 2020 tarihinde Fulya Öztürk isimli kadın eski eşi Hasan Ozan Baştosun tarafından çalıştığı pastanede öldürülmüştü. Öztürk'ün öldürülmesine ilişkin açılan davanın ikinci duruşması Bayraklı'da bulunan İzmir Adliyesi 7'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya Öztürk'ün ailesi ve avukatları katılırken, sanık Baştosun ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Duruşmada ifade veren Öztürk'ün kardeşi Aynur Öztürk, ablasının hamileyken bile şiddete maruz kaldığını belirtti. Mahkemede dinlenen tanıklar da sanığın Öztürk'e şiddet uyguladığını ve tehdit ettiğini ifade ederken, Öztürk ailesinin avukatları sanığın "tasarlayarak insan öldürme" suçundan en ağır cezayla cezalandırılmasını istedi.

İfadelerin ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığa ait olan ancak olaydan önce Fulya Öztürk'ün kullanmaya başladığı cep telefonunun bilirkişi incelemesine gönderilmesini istedi. Mahkeme heyeti davayı 7 Ocak 2022 tarihine erteledi.

'KIZIMIN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİM'

Davanın ardından Önce Kadınlar ve Çocuklar Derneği adliye binası önünde açıklamada yaptı. “İstanbul Sözleşmesi yaşatır” ve “Asla yalnız yürümeyeceksin” yazılı dövizlerin taşındığı açıklamada konuşan dernek avukatlarından Barış Özbay, çalıştığı pastanede katledilen Öztürk'ün katilinin en ağır cezayı alması için mücadele edeceklerini vurguladı. Özbay, “Fulya Öztürk pek çok kadın gibi öldürülen ve evlilik sürecinde şiddete uğrayan bir kadındı. Biz katilin tasarlayarak insan öldürme suçundan en ağır cezayı alması için mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Özbay'ın ardından konuşan Öztürk'ün annesi Hüsniye Öztürk ise "Sonuna kadar kızımın sesi olmaya devam edeceğim. Kızımın konuşamadıklarını ben konuşacağım" dedi.