Fuat Oktay'dan cemevi ziyareti

Sivas'ta bir cemevini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Alevilerin taleplerini karşılamak için çaba sarf ettiklerini söyledi. Oktay, ziyaret sırasında dede postuna oturmadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cem Vakfı Sivas Şubesi Alibaba Cemevi'ni ziyaret etti. Oktay’ı, cemevi ziyaretinde Cem Vakfı Sivas Şubesi Başkanı Ünal Karataş ve Alevi dedeleri karşıladı. 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre dedelere mahsus olan posta oturmayan Oktay için yeni bir oturma düzeni oluşturuldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz ay Ankara'daki Hüseyin Gazi Cemevi'ne yaptığı ziyarette dede postuna oturmuştu. Erdoğan'ın ziyareti sonrası cemevi yönetimi eleştirilerin hedefi olmuştu.

'EŞİT HAKLARA SAHİBİZ'

Oktay, Alevilerin taleplerini karşılamak için çaba sarf ettiklerini söyleyerek “Her birimiz bu ülkenin ferdiyiz ve eşit haklara sahibiz. Türkiye’yi büyütmek için birlikte çabalıyoruz ve çalışıyoruz. Zamanla daha iyi noktalara geleceğiz. Birçok sorun da kalıcı ve yapısal olarak çözülecek. Bu konuda çalışmalar yapılıyor” dedi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler cemevi fuat oktay Alevi