Fuat Oktay’dan ‘Cebeci’ açıklaması: Abluka yok, rektörlük istedi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AÜ Cebeci Kampüsü’nde yaşananlara ilişkin açıklama yaptı. Oktay, kampüsün polis ablukasında olmadığını, rektörlüğün talebi doğrultusunda tedbir alındığını savundu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Ankara Üniversitesi (AÜ) Cebeci Kampüsü’nde üniversite öğrencilerinin düzenlemek istediği “Geçinemiyoruz” başlıklı forum polisin ve özel güvenliğin engellemesiyle karşılaştı. Geçtiğimiz hafta ülkücü olarak adlandırılan kişilerin bıçakla dolaştığı kampüste bugün yaşanan olaylarda çok sayıda öğrenci gözaltına alındı.

TBMM Genel Kurulu’nda devam eden 2022 yılı bütçe görüşmelerinde, CHP Grup Başkanvekili Cebeci Kampüsü’nde yaşananları gündeme getirdi. Özel’e yanıt veren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, rektörlüğün talebiyle “tedbirler” alındığını, kampüste ablukanın söz konusu olmadığını savundu.

OKTAY: YASAL ÇERÇEVEDE ALINMIŞ TEDBİR

Öğrencilerin “Geçinemiyoruz” başlıklı forum düzenlemek istediklerini, polisin bu forumu ablukaya aldığını belirten CHP’li Özel, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Yıl 2021, yer bir üniversite, yapılmak istenen de söyleşi; böyle bir söyleyişi abluka altına almak, üniversitede forum yaptırmamak demokrasiyle bağdaşmaz, fikir özgürlüğüyle bağdaşmaz, üniversitelerin özgülük alanı olması gerçekliğiyle bağdaşmaz” dedi. Özel, öğrenciler üzerindeki ablukanın kaldırılmasını, bilgi verilmesini talep etti.

CHP’li Özel’in Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde yaşananlara ilişkin sorusuna yanıt veren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Buradaki durum, karşıt görüşlü öğrenciler arasında sözlü ve fiziki olarak yaşanan tartışmaların büyümemesi, eğitim ve öğretimin aksamaması için Üniversite Rektörlüğünün talebi doğrultusunda ve yasal çerçevede alınmış bir tedbirdir ve mevcut durumda da herhangi bir abluka söz konusu değildir” dedi.