Fuat Oktay: Uçan araçlara geldiğimizde dünya liderliğine oynayacak bir Türkiye göreceksiniz

“Elektrikli otomobil sadece bir otomobilden ibaret değildir” diyen Fuat Oktay, “Uçan araçlara geldiğimizde artık dünya liderliğine oynayacak bir Türkiye göreceksiniz” ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye Verimlilik Vakfı'nın ATO Congresium'da düzenlediği “Uluslararası Verimlilik ve Teknoloji Fuarı”nda konuşma yaptı.

Ekonomik büyümede istikrarın korunmasının, teknolojik ilerlemeye ve sürdürülebilir verimlilik artışlarına bağlı olduğunu söyleyen Oktay, “İş gücü kapasitesinden işletme ölçeklerine, üretim yapısından zamanın kullanımına kadar pek çok başka faktör sıralardık. Bugün ise artık yapay zeka, otonom araçlar, robotik üretim sistemleri, arttırılmış gerçeklik ve nesnelerin interneti gibi çığır açan ve yenilikçi teknolojiler hayatımızın birer gerçeği haline geldi” dedi.

Ar-Ge merkezleri ve teknopark sayılarını arttırmak için çalışacaklarını belirten Oktay, “İleri teknoloji değidiğimiz şey bizim için uzakta değil. Hiç şüphesiz daha alacak çok yolumuz var” diye konuştu.

“Yapay zeka, nesnelerin interneti, artırılmış gerçeklik, büyük veri, robotik, siber güvenlik ve sensör teknolojileri gibi alanları geliştirilmesi öncelikli kritik teknoloji alanları olarak belirledik. Yine bu alandaki girişim ve icraatları da öncelikli olarak destekliyoruz” diyen Oktay şöyle devam etti:

“Elektrikli otomobil sadece bir otomobilden ibaret değildir bizim için. Elektronikte, otonomda ve bilişimde, sektöre lokomotiflik yapacak ve aynı şekilde gelişmiş olan yan sanayiye lokomotiflik yapacak ayrı bir sektörün ayağa kaldırılmasıdır. Sadece elektrikli araçlarda artık biz de varız diyen bir Türkiye’nin ötesinde bir sonraki aşamaya yaptığımız yatırımdır. Yani uçan araçlara geldiğimizde artık dünya liderliğine oynayacak bir Türkiye göreceksiniz. Bunun çalışmalarını yapıyoruz.” (HABER MERKEZİ)