Friends dizisinin Gunther'ı James Michael Tyler öldü

Friends dizisinde Gunther karakterini canlandıran James Michael Tyler, 59 yaşında prostat kanseri nedeniyle öldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 1994-2004 yılları arasında yayınlanan Friends dizisinde Gunther rolüyle tanınan James Michael Tyler, 59 yaşında prostat kanseri nedeniyle öldü. Menajeri tarafından TMZ'e yapılan açıklamada, Tyler'ın pazar sabahı Los Angeles'taki evinde öldüğü duyuruldu.

Menajeri açıklamasında, "Dünya onu Gunther olarak biliyor. Ancak Michael, onu tanıyanlar tarafından bir oyuncu, müzisyen, kanser farkındalığı mücadelecisi ve sevgi dolu bir eş olarak bilinir. Onunla bir kere tanıştıysanız ömürlük bir dost kazanırdınız" ifadelerini kullandı.

Friends'te Rachel rolünü canlandıran Jennifer Aniston, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, "Friends sen olmadan aynı olmazdı. Diziye ve hayatımıza getirdiğin tüm gülümsemeler için teşekkür ederim. Özleneceksin" yazdı. 

Friends dizisinde Monica karakterini canlandıran Courteney Cox da bir paylaşım yaparak, "Her gün odaya getirdiğin ve setteki herkese gösterdiğin minnettarlıkla seni tanıdığım için duyduğum minnettarlığın boyutu aynı" ifadelerini kullandı.

Kısa bir süre önce NBC'ye yaptığı açıklamada 4. evre prostat kanseri olduğunu açıklayan Tyler, prostat kanseri teşhisinin 2018'de konduğunu aktardı. Tyler, "Kanser, sonunda yüksek ihtimalle beni yenecek" demişti.

150'den fazla Friends bölümünde oynamasının yanı sıra "Scrubs", "Sabrina the Teenage Witch" ve "Just Shoot Me" gibi dizilerde de rol alan Tyler ayrıca, mayıs ayında "Friends: The Reunion"a sağlık sorunları nedeniyle Zoom aracılığıyla katıldı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)