Freni patlayan vinç kamyonu kaldırıma çıktı: 2 ölü

Çorum'da freni boşalan vinç kamyonu kırmızı ışıkta bekleyen araçlara çarpmamak için kaldırıma çıktı. Kamyonun çarptığı iki yaya ölürken sürücü yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çorum'da freni boşalarak kaldırıma çıkan vinç kamyonunun çarptığı iki kadın vefat etti. Yaklaşık 10 ton metal malzeme yüklü olduğu öğrenilen vinç, başka araç ve direklere çarptıktan sonra kaza yerinden yaklaşık 100 metre ileride durabildi.

ANKA'nın haberine göre, Çevre Yolu İlim Yayma Kavşağı’nda bu sabah 8.38’de 68 yaşındaki Necmettin Düz'ün kullandığı vinç kamyon, iddiaya göre freninin boşalması üzerine kırmızı ışıkta bekleyen araçlara çarpmamak için kaldırıma çıktı. Ancak bu sırada kaldırımda yürüyen iki kadın vincin çarpması sonucunda metrelerce ileriye fırlayarak yere düştü.

Kent Güvenliği Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarına da yansıyan kazada; vinç kamyon, yayalara çarptıktan sonra ilerideki kavşakta arıza yaptığı için yol kenarında park halinde bulunan bir otomobile de arkadan çarptı. Yaklaşık 10 ton metal malzeme yüklü olduğu öğrenilen vinç kaza yerinden yaklaşık 100 metre ileride durabildi.

Kazada, kaldırımda yürüdükleri sırada vincin çarptığı 72 yaşındaki Satı Kılıç ile 33 yaşındaki Elif Güler kaldırıldığı Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde vefat etti. Yaralanan vinç sürücüsü, ambulansla ildeki bir özel hastanede tedavi altına alındı. (HABER MERKEZİ)