Fransız Metz-Grand Est Ulusal Orkestrası dayanışma konseri için Türkiye'ye geliyor

Fransız Metz-Grand Est Ulusal Orkestrası, dayanışma konseri için Türkiye'de sahne alacak. Orkestranın piyanist Can Çakmur’a eşlik edeceği konserin tüm geliri İKSV Enstrüman Destek Fonu’na aktarılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransız Metz-Grand Est Ulusal Orkestrası, Şubat 2023 depremlerinden etkilenen müzisyenlerle dayanışma için Türkiye’ye geliyor. İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) ve Institut français Türkiye’nin girişimiyle başlatılan “Umut Notaları” projesi kapsamında düzenlenecek konser, 6 Temmuz Perşembe akşamı 20.00'de  Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Konserin tüm geliri, İKSV tarafından, depremde enstrümanını kaybetmiş müzik öğrencilerine ve eğitmenlerine enstrüman temini için başlatılan İKSV Enstrüman Destek Fonu’na aktarılacak.

Konserde David Reiland’ın şefliğindeki Metz-Grand Est Ulusal Orkestrası, piyanist Can Çakmur’a eşlik edecek. CRR Genel Sanat Yönetmeni, şef ve besteci Murat Cem Orhan’ın da konuk şef olarak yer alacağı konserde Debussy, C. Saint-Saens, Ahmed Adnan Saygun ve Beethoven’ın eserleri seslendirilecek.

Dayanışma konserinin biletleri passo.com.tr, Passo mobil uygulaması, Passo perakende noktaları ve İKSV ana gişeden (Pazar günleri ve bayram tatili hariç her gün 10.00-13.00 ve 14.00-18.00 arası) satın alınabilecek. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)