Fransız lüks moda markası Dior'a ırkçılık suçlaması

Lüks moda markası Dior’un yeni kampanya çekiminde Asyalı bir model eliyle gözünü çekerek poz verdi. Markanın modele gözlerini "çektirmesi" Çinlilerden eleştiri topladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransız lüks moda markası Dior, çekim için Asyalı bir modelin gözlerini "yukarı çektiğini" gösteren bir reklam nedeniyle Çin sosyal medyasında ırkçılıkla suçlandı. Marka, tepki gören reklamı konuyla ilgili bir açıklama yapmadan sosyal medya sayfasından kaldırıldı.

.

Çin Komünist Partisi’nin gazetesi Global Times, markayı resmi bir özür yayınlamaya çağırdı. Gazete yaptığı açıklamada, “Dior, Asya pazarına gerçekten saygı duyuyorsa, tanıtım krizlerini bilmiyormuş gibi davranarak atlatmaya çalışmak yerine temel saygı ve alçakgönüllülüğe sahip olmalı. Böyle bir tutum, eninde sonunda itibarına onarılamaz bir zarar verecektir. Dior'un hatalarıyla yüzleşmesini, Asya toplumundan içten bir özür dileyip yanıt vermesini ve benzer sorunların gelecekte yaşanmasının nasıl önleneceğine dair net açıklamalar yapmasını umuyoruz" ifadelerine yer verdi.

Sosyal medya kullanıcıları da markanın bu tarz bir tanıtımla “ırk ayrımcılığı” yaptığını öne sürerken, bazıları da Dior için modellik yapan Çinli modelleri markayla olan ilişkilerini bitirmeye çağırdı.

Etiketler dior ırkçılık