Fransız bankası Société Générale'den dolar/TL öngörüsü: 9.70'e yükselebilir

Fransız bankası Société Générale, dolar/TL'nin ikinci çeyreğin sonuna dek 9.70'e yükselebileceği öngörüsünde bulundu. Bankanın analisti Phoenix Kalen, müşterilerine gönderdiği yatırım tavsiyesi notunda, "Politika belirlemedeki derin değişiklikler ve yakında muhtemelen yaşanacak finansal çalkantı göz önünde bulundurulduğunda, Türk varlıklarındaki tüm uzun pozisyonları kapatma tavsiyesi veriyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransız bankası Société Générale, Türk Lirası'ndaki sert değer kaybının devam edeceği ve yılın ikinci çeyreğinin sonuna dek dolar/TL'nin 9.70'e yükseleceği öngörüsünde bulundu. Bankanın analistlerinden Phoenix Kalen, müşterilere gönderdiği notta Naci Ağbal'ın Merkez Bankası başkanlığından alınmasının Türkiye'yi 'geri dönüşü olmayan bir noktada bıraktığını' belirtti.

'KAVCIOĞLU PİYASALARLA MÜCADELEYİ MUHTEMELEN KAYBEDECEK'  

Kalen, müşterilere gönderdiği notta yeni Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun hem 15 Nisan'daki para politikası toplantısında Ağbal'ın geçtiğimiz perşembe günü yaptığı 200 baz puanlık faiz artışını geri almaya çalışacağını, hem de bugünden o tarihe kadar TL'yi stabilize etmek için ciddi oranda rezervi piyasaya süreceği tahmininde bulundu. Kalen, bununla birlikte Kavcıoğlu'nun piyasalarla döviz mücadelesini 'muhtemelen kaybedeceği' ve TL'de düşüşü engellemek için acil durum önlemlerine başvurmak zorunda kalabileceğini belirtti.

'TÜRK VARLIKLARINDAKİ TÜM UZUN POZİSYONLARI KAPATMA TAVSİYESİ'

Kalen notta, "Politika belirlemedeki derin değişiklikler ve yakında muhtemelen yaşanacak finansal çalkantı göz önünde bulundurulduğunda, Türk varlıklarındaki tüm uzun pozisyonları kapatma tavsiyesi veriyoruz. Türkiye yakında yeni bir kur krizine doğru yol alabilir" dedi. (DIŞ HABERLER)