Fransız bakan Playboy'a konuştu: 'Kadınlar özgürdür'

Playboy'un kapağında yer alan Sosyal Ekonomiden Sorumlu Bakan Schiappa, kendisine yöneltilen eleştirileri yanıtladı. Schiappa, "Fransa'da kadınlar özgürdür" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'da Sosyal Ekonomiden Sorumlu Bakan Marlene Schiappa'nın Playboy dergisine poz vermesi eleştirileri beraberinde getirdi. Kadın ve LGBTİ+ hakları üzerine yaptığı 12 sayfalık bir röportaj ile beraber Playboy'un kapağında yer alan Schiappa, tepkilere yanıt verdi.

Schiappa, "Kadınların kendi bedenleri üzerindeki istediklerini yapma hakkı (tasarruf hakkını) her zaman ve her yerde savunulur. İkiyüzlülerin ve gericilerin hoşuna gitse de gitmese de Fransa'da kadınlar özgürdür" dedi.

'BORNE, UYGUN OLMADIĞINI BİLDİRDİ'

Başbakan Elizabeth Borne'un, 'bu durumdan hoşlanmadığı' ve söz konusu röportaja tepki gösterdiği belirtildi. Emeklilik yaşı protestolarının devam ettiği ülkedeki sosyal krize atıfta bulunulan Le Parisien'de yer alan haberde, "Borne'un yakın çevresinden öğrendiğimize göre, başbakan bunun hiç uygun olmadığını, hele hele içinde bulunduğumuz dönemde hiç uygun olmadığını kendisine bildirdi" ifadeleri kullanıldı. (DIŞ HABERLER)