Fransa'nın güneyinde polise ateş açan ağır silahlı eski asker aranıyor

Fransa'nın Dordogne bölgesinde, eski partnerini evine giderek tehdit edip burada polise ateş açan eski bir askeri bulmak için 200'den fazla kişinin katıldığı bir operasyon düzenleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'da eski bir asker olduğu belirtilen yaklaşık 30 yaşlarındaki ağır silahlı bir kişi polise ateş açtı. Ülkenin Dordogne bölgesinde yaşanan olayın ardından, eski askeri 200'den fazla polisin aradığı belirtiliyor. Operasyona helikopterler ve köpekli arama timleri de katılıyor.

Yerel basın eski askerin geçmişte aile içi şiddetle suçlandığını ve şu an ağır bir silah taşımakta olduğunu yazdı. Olayın yaşandığı Le Lardin-Saint-Lazare kasabasında yaşayanlardan evden çıkmamaları istenirken, şüphelinin kaçmaması için güvenlik çemberi kuruldu. 

Yetkililerden yapılan açıklamadaysa, eski askerin gece saatlerinde evine gittiği eski partneri ve onun yeni erkek arkadaşıyla kavga ettiği, bu sırada eve gelen polise birden fazla kez ateş açtıktan sonra da yakındaki ormanlık alana kaçtığı belirtildi. Yetkililer, bu kişinin cezaevinden yeni çıktığını ve elektronik kelepçe taktığını, eski partnerinin evine gitmesinin mahkeme kararıyla yasaklandığını açıkladı.

Polis, ismi açıklanmayan şüphelinin şu an için teslim olmaya niyetli görünmediğini ve olayın uzayabileceğini duyurdu. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Fransa polis