Fransa'nın eski cumhurbaşkanlarından Valery Giscard d'Estaing koronadan öldü

Fransa'nın eski cumhurbaşkanlarından Valery Giscard d'Estaing, Covid-19 nedeniyle 94 yaşında öldü. D'Estaing, 1974-1981 arasındaki cumhurbaşkanlığında liberal ekonomi yanlısı tavrının yanı sıra Avrupa'yı savunan çizgisi ve kürtajı yasallaştırmasıyla tanınıyordu. İkinci dönem için aday olduğu seçimleri, sosyalist siyasetçi François Mitterrand karşısında kaybetmişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'nın eski cumhurbaşkanlarından Valery Giscard d'Estaing, Covid-19 kaynaklı komplikasyonlar nedeniyle 94 yaşında vefat etti. Ailesinden yapılan açıklamada, kasım ayında Covid-19 bağlantılı solunum sıkıntısı nedeniyle hastaneye kaldırılan ve sonrasında taburcu olan d'Estaing için "Sağlık durumu kötüleşti ve Covid-19 sonucunda öldü" denildi. Evinde vefat eden D'Estaing'in cenazesi aile içi bir katılımla kaldırılacak.

KÜRTAJ VE BOŞANMA REFORMLARIYLA HATIRLANIYOR

1974-1981 arasında Fransa cumhurbaşkanlığı görevini yürüten sağ eğilimli d'Estaing, Avrupa entegrasyonunun mimarlarından biri olarak tanınıyordu. D'Estaing aynı zamanda, kürtajın yasallaşmasını sağlayan ve kadınların talebiyle de boşanma hakkını getiren cumhurbaşkanı olarak biliniyordu. D'Estaing, ikinci dönem için aday olduğu seçimleri, sosyalist siyasetçi François Mitterrand karşısında kaybetmişti.

D'Estaing kamuoyu önüne son olarak, kendi döneminde başbakan ve sonrada cumhurbaşkanı olan Jacques Chirac'ın Eylül 2019'daki cenazesinde çıkmıştı. (DIŞ HABERLER)