Fransa'nın Cannes kentinde bir cami 'antisemitizm' gerekçesiyle kapatılacak

Fransa'nın Cannes kentine bir cami, antisemitik söylemlerde bulunduğu gerekçesiyle kapatılıyor. Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, ülkede 70 caminin 'radikalleştiğini' söyledi.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Cannes kentindeki bir caminin antisemitik söylemlerde bulunduğu gerekçesiyle kapatılacağını açıkladı. Cnews televizyon kanalına konuşan Darmanin, camide antisemitik söylemlerde bulunulduğunu söyledi.

Darmanin, caminin daha önce hükümet tarafından çeşitli gerekçelerle kapatılan Fransa İslamofobi ile Mücadele Kolektifi'ne (CCIF) ve yardım derneği Baraka City'ye destek verdiğini belirtti. Bu iddialar nedeniyle ibadethanenin kapatılacağı ifade eden Darmanin, ülkede 70 caminin 'radikalleştiğini' söyledi.

Fransa'nın Allonnes kentinde 25 Ekim 2020'de Darmanin'in talebiyle 300 kişilik cemaate sahip cami, 'radikal İslam'ı savunduğu' gerekçesiyle 6 ay kapatılmıştı. Darmanin, daha önce yaptığı açıklamada, denetlemeler sonucunda ülkedeki 92 camiden 21'inin kapatıldığını kaydetmişti. Fransa hükümeti, geçen yıl ağustosta kabul ettiği "ayrılıkçı" yasasıyla Müslümanların hayatına müdahale ettiği gerekçesiyle bazı kesimler tarafından eleştiriliyor. (AA)