Fransa'dan Elon Musk'a: Endişe verici emelleri olan biri

Fransa Hükümet Sözcüsü Veran, mavi tik için 'ödeme yapmayı düşünmediğini' belirtti. Veran, Elon Musk'ı 'endişe verici emelleri olan biri' diyerek niteledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa Hükümet Sözcüsü Olivier Veran, 'mavi tik' için ücret zorunluluğu getirilmesi durumunda Twitter'a ödeme yapmayacağını belirtti. Veran, dün France 3 kanalındaki açıklamasında, Twitter'ın önemli bir iletişim aracı olduğunu ancak mavi onay rozeti için ödeme yapmayı düşünmediğini söyledi.

AA'nın aktardığına göre, "Ücretli olmasını gerektiğini düşünüyorlarsa onları hesabımın onayını kaldırmaya davet ediyorum" diyen Fransız Hükümet Sözcüsü, Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk için ise 'endişe verici emelleri olan biri' nitelemesini yaptı. Veran, teyakkuzda olduğunu ve sorumluluklarının gereğini yapacağını ifade etti.

Twitter'da yaklaşık 400 bin mavi onay rozetli hesap bulunduğu tahmin edilirken Twitter CEO'su Musk, onaylı hesaplar için aylık 8 dolarlık ücret zorunluluğu getireceğini açıklamıştı. Musk, fiyatlanmanın satın alma gücü paritesiyle orantılı olarak ülkeden ülkeye değişeceğini belirtmişti.

Öte yandan, Twitter’da mavi tikle ilgili olarak da ertelemeler olabileceği bildiriliyor. New York Times gazetesi salı günü yapılacak ABD ara seçimleri sonrasına dek bu değişimin ertelendiğini okurlarına aktardı. (DIŞ HABERLER)