Fransa'da turistlere karşı kampanya: 'Fiyatları yükseltiyorlar'

Fransa'nın 20 şehir ve kasabasında Airbnb gibi turistlerin kullandığı konut kiralama platformlarına karşı kampanya başlatıldı. Kampanyacılar, turistlerin mülk fiyatlarını artırdığını iddia etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'nın 20 şehir ve kasabasından kampanya grupları, Airbnb gibi turistlerin kullandığı konut kiralama platformlarına karşı kampanya başlattı. Kampanyacılar, platformları şehir merkezlerinin boşalmasına sebep olmak, mülk fiyatlarını artırmak ve yerli halkı bölgeden ayrılmaya zorlamakla suçladı.

The Times gazetesinin haberine göre, Airbnb gibi platformların büyümesini 'yıkıcı' olarak nitelendiren, Saint-Malo'dan Marseilles ve Chamonix'ye kadar 20 bölgeden kampanya grupları, 'kasabalarındaki hayatlarını sekteye uğratan bir felaket' olduğunu söyledikleri platform ve eylemlere karşı devleti harekete geçmeye çağırdı. 

'BU BİR YIKIM, MAHALLELER TAMAMEN BOŞALIYOR'

Kampanyaya öncülük eden Saint Malo'lu aktivist Franck Rolland, konuya ilişkin düzenledikleri ilk basın toplantısında yaptığı konuşmada, "Bu, yıkım. Mahalleler tamamen boşalıyor" ifadelerini kullandı. Grubun açıklamasına göre, açık ara en büyük kısa süreli konut ve oda kiralama platformu olan Airbnb'de mevcut durumda 22 bini başkent Paris'te olmak üzere, Fransa'da yaklaşık 800 bin konaklama yerini kiralamak mümkün.

Kampanyayı düzenleyen gruplar, turistlerin gelmesi sebebiyle birçok bölgede yerel dükkanların kapandığını, insanların işsiz kaldığını, sadece turistlere ev kiralayanların kazandığı bir sistemin ortaya çıktığını söyledi. Bazı bölgelerde apartmanların yarısının 'turistler tarafından işgal edildiğini' söyleyen kampanyacılar, yabancıların evlere ve tarihi eserlere saygı göstermediğini de iddia etti. (DIŞ HABERLER)