Fransa'da restoran yasağını delen ünlü şef ve iş insanına gözaltı

Fransa'da Covid-19 tedbirlerini ihlal ederek gizli yemekler düzenledikleri iddia edilen şef Christophe Leroy ve iş insanı Pierre-Jean Chalencon gözaltına alındı.

Vaka sayılarındaki artışın önlenemediği Fransa'da, bütün restoran ve kafeler beş aydır kapalı.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'da korona virüsü tedbirlerini delerek gizli yemekler organize etmekle suçlanan ünlü şef Christophe Leroy ve milyoner iş insanı Pierre-Jean Chalencon gözaltına alındı. Polisin ikiliyi sorguladığı belirtildi.

Fransız haber ajansı AFP, Paris Başsavcısı Remy Heitz'in, başkalarının hayatını riske atma suçlamasıyla soruşturma başlattığını duyurdu. Polisin dün de, yemeklerin yapıldığı iddia edilen ve Chalencon'a ait olan bir konser salonu ile Leroy'un evinde arama yaptığı açıklandı. Leroy'un avukatı ise müvekkilinin organize ettiği yemeklerin gizli restoranlarda değil, kuralları ihlal etmeyecek şekilde şahısların evlerinde verildiğini savundu.

GÖRÜNTÜLER YAYINLANDI

M6 televizyon kanalı hafta başında, başkent Paris'in lüks bir semtindeki 'gizli' bir restoranda çekilen görüntüleri yayınlamıştı. Gizli kamerayla çekilen görüntülerde, ne servis yapan kişiler ne de katılımcılar maske takıyordu. Haberde, Leroy ve Chalencon'un, aralarında bakanların da bulunduğu üst düzey isimlere kısıtlamalara rağmen gizli yemekler organize ettiği öne sürülüyordu. Chalencon da kanala yaptığı açıklamada önce bu yemeklerin yapıldığını ve bakanların bile katıldığını itiraf etmiş, tepkiler üzerine bu açıklamalarından geri adım atmıştı.

Vaka sayılarındaki artışın önlenemediği Fransa'da, bütün restoran ve kafeler beş aydır kapalı. Ülkede bu hafta yeniden, artan vakalar nedeniyle kısa süreli bir ulusal kısıtlama kararı daha alındı. (DIŞ HABERLER)