Fransa'da 'Macron portresi' krizi: 'Tarikat lideri gibi davranıyor'

Macron’un portresinin belediye binalarında ‘zorunlu olarak asılması’ için sunulan teklif tepki çekti. Antoine Léaument, Macron'u 'tarikat lideri gibi davranmakla' suçladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa’da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un partisi Rönesans’tan milletvekillerinin sunduğu önerge, tartışma yarattı. Denis Masseglia ve Nicole Dubre-Chirat, Macron’un portresinin belediye binalarında ‘zorunlu olarak asılması’ için Fransız parlamentosunun alt kanadı Ulusal Meclis'e bir teklif sundu.

Söz konusu teklif, 1500'den fazla nüfusa sahip yerlerdeki belediyelerde zorunlu olarak hem Fransa'nın hem de Avrupa Birliği'nin (AB) bayrağının yer almasına ilişkin tasarının parçası olarak Ulusal Meclis’e sunuldu.

'PORTRELERİNİ İNDİRİN'

Radikal sol parti Boyun Eğmeyen Fransa’dan (La France Insoumise- LFI) Antoine Léaument, Rönesanst partisini ‘tarikatlar’ ile karşılaştırdı ve Macron'u 'tarikat lideri gibi davranmakla' suçladı. Emeklilik yaşının 62’den 63’e çekilmesine yönelik protestoların sürdüğü ülkede, belediyelere Macron’un portresini indirme çağrısı yaptı.

Fransa’da belediye binalarında görevde olan liderlerin portreleri sergileniyor ancak bu bir yasal zorunluluk değil. (DIŞ HABERLER)