Fransa'da 'kısa saç' tartışması: 'Kadınlara duyulan saygıyı saç uzunluğuna göre mi belirliyoruz?'

Eve Gilles, 'Miss France' unvanını kazanan ilk ‘kısa saçlı’ kadın oldu. Sosyal medyadaki tartışmalara, siyasetçiler de dahil oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR-  Fransa'nın Dijon kentinde, 16 Aralık 2023 Cumartesi günü düzenlenen güzellik yarışmasının galibi Eve Gilles oldu. Gilles, yarışmanın 103 yıllık tarihinde bu ödüle almaya hak kazanan ilk ‘kısa saçlı’ kadın olarak kayıtlara geçti. 'Miss France' unvanını kazanan Gilles'in galibiyeti, 'kısa saç' tartışmalarını da beraberinde getirdi. 

Galibiyetini 'kapsayıcılık ve çeşitlilik açısından bir zafer' olarak gördüğünü söyleyen Gilles, "Uzun saçlı kadınları görmeye alışığız ama ben kısa saçlı androjen bir görünümü seçtim. Kimse kim olduğunuzu dikte etmemeli. Her kadın farklıdır, hepimiz benzersiziz" ifadelerini kullandı. Sosyal medyada bazı kullanıcılar, “Sadece saçı kısa ve farklı diye seçildi" diye yazdı. Bir başkası ise, “Bu yarışma artık güzellik yarışması değil. Farkındalık yarışmasına döndü. Toplumsal değerlerimizi değiştiriyorlar” ifadelerini kullandı.

'Kısa saç' eleştirileri ülkeyi ikiye bölerken, tartışmaya siyasetçiler de dahil oldu. Milletvekili Sandrinne Rousseau, "Yani 2023 yılında Fransa'da kadınlara duyulan saygıyı saçlarının uzunluğuna göre mi belirliyoruz" diyerek, Gilles'e yöneltilen eleştirilere tepki gösterdi. (DIŞ HABERLER)