Fransa'da kadına şiddeti engellemek isteyen üç polis öldürüldü

Fransa'da kadına karşı şiddet ihbarı üzerine bir eve gelen polislerle saldırgan arasında çatışma çıktı. Üç polisi öldüren saldırgan ölü bulunurken, ateşe verdiği evin çatısından kurtarılan kadının durumunun iyi olduğu açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'da kadına karşı şiddet ihbarı üzerine bir eve gelen üç polis, saldırganın ateş açması sonucu öldü. Fransa İçişleri Bakanlığı, ismi açıklanmayan saldırganın da ölü bulunduğunu açıkladı. Şiddetten kaçmak için çatıya çıktığı belirtilen kadının sağlık durumu iyi.

Olay, Fransa'nın Puy-de-Dome bölgesinde yaşandı. Polis, kadına karşı şiddet ihbarı üzerine Saint-Just kasabasında bulunan eve geldi. 48 yaşındaki saldırganın bu sırada polise ateş açtığı ve evi ateşe verdiği, kadının evin çatısına kaçtığı belirtildi.

Silahlı saldırgan üç polisi öldürüp olay yerinden kaçtı. Fransa İçişleri Bakanlığı, olayın ardından operasyon başlatıldığını ve zanlının ölü bulunduğunu açıkladı.  Öldürülen polislerin 21, 37 ve 45 yaşlarında olduğunu açıklayan İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, "Cesaretleri ve bağlılıkları nedeniyle onların önünde diz çöküyoruz" dedi. (DIŞ HABERLER)