Fransa'da fırtına: 3 kişi hayatını kaybetti

Fransa'nın güneydoğusunu etkisi alan fırtına sebebiyle en az üç kişi yaşamını yitirdi, dört kişinin kayıp olduğu bildirildi. Bölgedeki sekiz yer için turuncu uyarı verildi.

Fotoğraf: AA/ Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'nın güneydoğu bölgelerini etkisi altına alan Monika Fırtınası sebebiyle üç kişinin hayatını kaybettiği, dört kişinin ise halen kayıp olduğu açıklandı.

Euronews haber sitesinin aktardığına göre, fırtınada yaşamını yitiren üç kişinin Gard bölgesinde köprülerden geçmeye çalışırken öldüğü bilgisi verildi. Bu kişilerden ikisi, ülkenin kuzeyindeki Gard bölgesinde yer alan Goudargues köyünde bir aracın içinde bulundu. Kayıp olan dört kişiden üç kişi arasında bir baba ile 4 ve 13 yaşlarındaki iki çocuğu da bulunuyor. Kayıp bir kişinin ise Belçika vatandaşı olduğu açıklandı. Komşu köyde yaşayan bir erkekten de 9 Mart Cumartesi gününden bu yana haber alınamıyor.

8 BÖLGE İÇİN TURUNCU UYARI

Konuya ilişkin olarak sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) üzerinden açıklama yapan Fransa Başbakanı Gabriel Attal, "Mevcut durumda en az 7 kayıp kişi var; bunların ikisi çocuk. Sevdiklerinin acı ve endişelerini paylaşıyorum. Ulus, onlarla birlikte. İçten teşekkürlerimi sunduğum acil durum güçleri, seferber olmuş durumda. Gelişmeleri yakından takip ediyorum" ifadelerini kullanmıştı. 300'ü aşkın itfaiye personelinin çalışmalara katıldığı bölgedeki sekiz yer için ise turuncu sel uyarısı yapılmıştı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)